Ailenin yeniden inşası konuşulacak

Ailenin yeniden inşası konuşulacak

Ülkemizde aile kurumunun son yıllarda önemli problemlerle karşı karşıya olduğu konuşuluyor. Geleneksel aile yapısının değişmesi, boşanma oranının ve aile bireyleri arasında şiddettin artması, temel pr...

Ülkemizde aile kurumunun son yıllarda önemli problemlerle karşı karşıya olduğu konuşuluyor. Geleneksel aile yapısının değişmesi, boşanma oranının ve aile bireyleri arasında şiddettin artması, temel problemler olarak görülüyor. Bu yıl 4.sü düzenlen Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu, “Evlilik ve Aile” temasıyla problemleri ve önerileri masaya yatırıyor.

TÜİK’in 2015 yılı araştırmasına göre, son 10 yılda 1 milyon 151 bin 765 çift boşandı. Son 10 yılda evlenme oranı % 2,5 azalırken, boşanma oranı % 42 arttı. Boşanma oranındaki artışın yanında aile içi şiddet olaylarının da yaygınlaştığı medyada yayınlanan haberlerle gün yüzüne çıkıyor. Uzun süredir toplum bilimcilerin ve aile danışmanlarının gündeminde olan aile kurumunun dönüşümü meselesi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek “IV. Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu”nun odak noktasını oluşturdu.

Sempozyumda hem ailenin tarihsel köklerine bakılacak hem de aileyi etkileyen faktörler ve öneriler konuşulacak. “Dindarlık ve Maneviyatın Aile Hayatına Etkisi”, “Fıtrat Merkezli Olarak Ailenin Yeniden İnşası” gibi başlıkların yer aldığı sempozyumda; Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Kemal Sayar, Dr. Mustafa Ulusoy gibi önemli isimler konuşmacı olarak yer alıyor. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenleri de ağırlayacak “IV. Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu”, Sıcak Yuva Vakfı’nın destekleriyle İstanbul Birlik Vakfı MTTB Konferans Salonu’nda 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sempozyuma katılım herkese açık ve ücretsizdir. Sempozyum detaylarına üniversite web sitelerinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.