AK Parti Aday Adayı Pilevneli "Birlikte Daha Aktif" Bir Hayat Projesini Aydın’da Başlattı

AK Parti Aday Adayı Pilevneli "Birlikte Daha Aktif" Bir Hayat Projesini Aydın’da Başlattı

Türkiye Beyaz Derneği tarafından geliştirilen ve Türkiye genelinde uygulamaya konulan projenin ilk adımı Aydın’da da atıldı. Türkiye Beyazay Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taraflarını oluştu...

Türkiye Beyaz Derneği tarafından geliştirilen ve Türkiye genelinde uygulamaya konulan projenin ilk adımı Aydın’da da atıldı. Türkiye Beyazay Derneği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taraflarını oluşturduğu proje Aydın ilinde de uygulanmaya başlanacak.

Türkiye Beyazay Derneği tarafından engelli vatandaşların daha aktif bir sosyal hayat içinde olmaları için tasarlanan proje AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın tarafından uygulanacak.

Türkiye genelinde imzalanan protokol ile uygulamaya konulan projenin içeriğinde; engelli ve engelli olmayan vatandaşların kaynaştırılması, engellilerin her türlü fiziksel aktivite, hareketlilik, oyun ve sporla buluşturulması ve bu faaliyetlerle ilgili kamu kurumu, özel kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın işbirliği yapması yer alıyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Demet Pilevneli “Engelleri aşma noktasında önemli bir projeye imza atmış bulunmaktayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başkanlığını Yürüttüğüm Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile yürütülecek olan bu proje 2 yıl süreyle faaliyet gösterecek olup gerek görüldüğünde bu süre uzayabilecek. Böylece seçim zamanlarında ya da engelliler gününde engellileri hatırlayan bir engelden kurtulmuş olacağız” dedi.

Yakın zamanda Aydın’da engelliler için çok önemli bir yatırımında müjdesini hep birlikte vereceklerini kaydeden Demet Pilevneli, “Bu projede engelli kardeşlerimizin hayatın içinde aktif rol almaları için gerekli gördüğümüz bütün etkinlikleri yapabileceğiz . Uygulamalarda özellikle tüm Aydın’ın engeliler hakkında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi faktörü çok önemli bir etkinlik olacak. Bu sayede daha fazla empati yapma fırsatı bulacağız ve sadece karşıdan baktığımız değil yaşadığımız, şahit olduğumuz bir engeli olan ve engeli olmayan arkadaşlığı başlatmış olacağız. Böylece engelleri önce zihnimizde aşarak açtığımız bu yolda bedensel engellerin ne kadar farklılık oluşturduğunu ve engelli olmayan vatandaşlarımızla aralarında hiçbir fark olmadığını göstermek bizim için büyük mutluluk olacak” diye konuştu.

“Hepimiz bir engelli adayıyız” diyerek konuşmasına devam eden Demet Pilevneli , Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a birlikte yürütecekleri projede göstereceği çabalar için şimdiden teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın ise projede aktif olarak yer alacaklarını ve protokolün içinde olan bütün etkinlik ve amaçları gerçekleştirmek için tüm müdürlük personelinin etkin olarak görev almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Proje engelli vatandaşların hangi sporları yapacakları, spor faaliyetlerini yönetecek antrenör seçimlerinin yapılması ve proje ekibinin proje eğitiminden geçirilmesinden sonra uygulamaya başlanacak ve 2 yıl sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.