AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol:

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol:

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Merkez Türkiye Projesi’nin çalıntı olduğunun ortaya çıktığını belirterek, CHP’nin eskiden hayal bile kurama...

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Merkez Türkiye Projesi’nin çalıntı olduğunun ortaya çıktığını belirterek, CHP’nin eskiden hayal bile kuramadığını, AK Parti sayesinde artık hayal kurmaya başladığını söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, seçim çalışmaları çerçevesinde Keçiören ilçesinde esnafı ziyaret ederek taleplerini dinledi. AK Parti Milletvekili Adayı Aydın Ünal’ın seçim ofisi açılışına katılan Elibol, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eski futbolcu “Kral” lakaplı Tanju Çolak ile birlikte halka hitap etti. Daha sonra Gönül Yolu Eğitim Kültür Vakfı’nı ziyaret eden Elibol, Vakıf Başkanı Mithat Altın ile sohbet etti. Kamuoyu araştırma şirketi Pollmark’ın sahibi İbrahim Dalmış’ın babası Mustafa Dalmış’ın cenazesine katılan Elibol, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Dalmış ailesinin yakınları ile birlikte merhum Mustafa Dalmış’ın cenaze namazını kıldı.

“ESKİDEN HAYAL BİLE KURAMIYORLARDI, ŞİMDİ HAYAL KURMAYA BAŞLAMIŞLAR”

CHP’nin Merkez Türkiye Projesi’nin çalıntı olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Proje yıllar önce bizim Genel Başkanımız tarafından dillendirilmiş bir proje” ifadelerini kullanan Nuri Elibol, projenin iyi bir proje olduğunu kaydetti. Elibol, “CHP’nin hayal kurmaya başlamış olması Türkiye açısından iyi bir gelişme. Eskiden hayal bile kuramıyorlardı, şimdi hayal kurmaya başlamışlar. ‘Türkiye bölünüyor, laiklik elden gidiyor, Türkiye elden gidiyor’ sloganlarını bırakıp hayal kurmaya başlamalı AK Parti sayesinde olmuştur. AK Parti onları Türkiye için düşünmeye sevk etmiştir. Bu projenin iyi bir yatırım olup olmadığını, Türkiye için bir anlam ifade edip etmediğini öğrenmek için vatandaşa soracağına ‘Kemal Derviş aradı, olağanüstü dedi’ diyor. Kemal Derviş’e onaylattırıyor. Belli ki, ileride bir koalisyon hükümeti olursa Kılıçdaroğlu Derviş’i işin başına getirip kendisine kenarda dekor gibi oturacak. Bilsin ki, bu ülke Kemal Derviş’i istemiyor. Herkesin Kemal Derviş ile ilgili çok kötü anıları var. Bu ülkenin IMF’ye borçlu hale getirilip, IMF tarafından yönetilmesine ilişkin herkesin kötü anıları var” dedi.

“KEMAL BEY RAHAT OLSUN TÜRKİYE YALNIZ DEĞİLDİR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin yalnızlaştırıldığı yönündeki iddiasına cevap veren Elibol, “Türkiye tam tersine eskiden Güney Afrika’da, Orta Doğu’nun büyük bölümünde, Türki Cumhuriyetlerinin bir çoğunda yoktu. Güney Afrika’da Türkiye elçilik sayısını 3-4 kat artırdı, Güney Amerika’da artırdı. Türkiye’nin saygınlığı da arttı, ilişki içinde olduğu ülkeler de arttı. Eğer biz diktatörlerden uzaklaşıyorsak bunun Türkiye’nin yalnızlaştığı anlamına gelmez. Bilakis Türkiye’nin tercihini demokrasiden, insan haklarından, hukuktan yana yaptığını gösterir. Herhalde katil Eset ile darbeci Sisi ile ilişiğimizi kesmemizden bahsediyor. Darbeci Sisi ile ilişkide olmak yalnızlıksa, katil Eset ile uzaklaşmak Türkiye’yi yalnızlaştıracaksa biz o yalnızlığa varız. Kemal bey rahat olsun Türkiye yalnız değildir. Aksine CHP’nin iktidar olduğu dönemlerde Türkiye içine kapanmıştır. Bir Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun dünya ile irtibatına bakalım, bir de rahmetli Ecevit, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu kaç ülkeye gitmiş bakalım. Kemal Bey bazen yanlış uçağa bile biniyor” diye konuştu.

“KİMSE KOALİSYON RÜYASI GÖRMESİN”

Kemal Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’nin koalisyon hayali görmemesi gerektiğini, Türk milletinin koalisyon istemediğini belirten Elibol, “Bu millet bir daha koalisyona izin vermez. Bizim yaptırdığımız tüm kamuoyu yoklamalarında millet koalisyon istemiyor. Kimse 2001’in kuyruklarına, yokluklarına, yoksulluklarına dönmek istemiyor. Kimse bu ülkenin bir daha IMF’nin kapısında dilenmesini istemiyor. Kimse bir daha bu ülkenin üç kafadar tarafından yönetilmesini istemiyor. Herkes Türkiye’nin daha da güçlenmesini istiyor. Eğer bir koalisyon olsa çözüm süreci ikinci gün sona erer. MHP’nin içinde olduğu koalisyon hükümetinde kimse çözüm sürecinden söz edemez. Kimse milli gelirin artışından, güçlü ekonomiden bahsedemez. Türkiye 1 yıl içinde eski günlerine döner. Koalisyon isteyenler gözlerini bizim 13 yılda toplu iğne ile biriktirdiğimiz Merkez Bankasındaki 122 milyar dolara dikmişler. Onun üç beş kuruşunu memura emekliye dağıtıp geri kalanını ağababaları ile paylaşacaklar herhalde. Kimse koalisyon rüyası görmesin. Bu millet onları 7 Haziran akşamı sandıkları patlatarak bu rüyadan uyandıracak” şeklinde konuştu.

“CHP’NİN ALEVİLER KONUSUNDAKİ SİCİLİ ÇOK TEMİZ DEĞİL”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de kutuplaşmayı önleyeceği, milli beraberliği sağlayacağı yönünde vaatte bulunduğunu ifade eden Elibol, “Kemal bey önce CHP’nin içindeki birliği beraberliği sağlasın. CHP7nin birlik ve beraberliğini sağlayamadı, CHP’den ikinci bir parti çıktı. Sayın Emine Ülker Tarhan bir parti kurdu. Bırakın ülkenin birliğini beraberliğini oluşturmayı, önce CHP’nin içinde birlik beraberlik sağlasın. Asıl ayrımcılığı yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi. Bakın CHP’nin birinci sıra adaylarına nasıl ayrımcılık yapıldığını görürsünüz. Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili listelerinin birinci sıralarına Alevi adaylar koydu, koymasına karşı değiliz ama mezhepçilik yapıyor. CHP’yi mezhep partisi haline dönüştürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi mezhep kavgasına alet ediyor, bir Alevi partisi haline dönüştürüyor. Ana muhalefet partisinde herkes olmalı. Aleviler her partide olsun, temsil edilsinler ama bütün illerde birinci sıraya Alevi aday koymak ayrımcılık yapmaktır. Aday koyarak Alevilerin oylarını garantilemek istiyor ama Aleviler de CHP’ye dönerler Dersim’i sorarlar. CHP’nin Aleviler konusundaki sicili çok temiz değil. Aday koyarak oyları alabilirsiniz ama o sicili nasıl temizleyeceksiniz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.