AK Parti Aydın’da temayül heyecanı

AK Parti Aydın’da temayül heyecanı

AK Parti'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları sona erdi. 2 tanesi büyükşehir olmak üzere 36 kişinin başvuruda Aydın’da yarın dijital ortamda temayül yoklaması yapılacak. Teşkilatlar en doğru adayı belirlemek için çalışacak. Tüm Türkiye'de aynı anda yapılacak yoklama sürecini Aydın’da Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz başkanlığındaki komisyon yönetecek.

AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde en iyi adayı belirlemek için yoğun mesaide. Partide, aday adaylığı başvurularının sona ermesiyle gözler e temayül yoklamasına çevrildi.

ahmet-ozsoy.jpgAK Parti Seçim İşleri Başkanı Ahmet Özsoy’un verdiği bilgilere göre; 26 Kasım'da Efeler ilçesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda çevrimiçi yapılacak temayül yoklaması saat 10.00’da başlayıp 16.00’da sona erecek.

E-temayül yoklamasında 2 bin teşkilat mensubunun görüşleri dikkate alınacak. Partililere, "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?" diye sorulacak. Aday adaylarının dışında AK Partili belediyelerde 2, diğerlerinde 3 isim yazılabilecek.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, il teşkilatının hazırlayacağı raporları da değerlendirmeye alacak. İl başkanı, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin de doğru aday için fikri alınacak. Öne çıkan aday adayları anket yoluyla halka sorularak, belediye başkan adayları belirlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.