AK Parti, CHP ve MHP’de Neler Yaşanıyor…

Siyasi Partiler seçim hazırlıklarına başladı. Ak Parti, CHP ve MHP'nin Aydın cephelerinde neler yaşanıyor bir göz atalım…

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde beklediği başarıyı elde edemeyen AK Parti Aydın Teşkilatı, 2015 yılı Haziran ayında yapılması beklenen genel seçimler için çalışmalara şimdiden başladı. 

Genel Başkan seçmek üzere olağanüstü genel kurul yapan AK Parti’de seçim öncesi teşkilatlarda da genel kurul  yapılacağı açıklanmıştı. Genel merkezin seçim takvimini açıklaması beklenirken, AK Parti kongre hazırlığına başladı. Her seçimde olduğu gibi tek liste ile kongreye gitmeyi hedefleyen AK Parti’de Başkan Mehmet Sadık Atay’ın il başkanlığı görevini üç dönem yürütmüş olması nedeniyle yeniden aday olmaması bekleniyor.

AK PARTİ’DE BÜYÜK YARIŞ

Siyasi kulislerde Atay’ın milletvekilliği aday adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Atilla Koç, Ahmet Ertürk, Mustafa Savaş, Yalçın Pekgüzel, Demet Pilevneli ve Serpil Şahbudak’ın da aday olmayı düşündükleri kendilerine yakın partililer tarafından dile getiriliyor. Bu isimlere mevcut milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş’ü de eklersek AK Parti’de büyük bir yarışın yaşanacağı kesin.

Bu yarış önce ilçe kongrelerinde başlayacak. İl kongresinde ise bariz olarak kendini gösterecek. Göreve gelecek yönetimin partiyi 2015 seçimlerine hazırlayacak, milletvekili adaylarını belirleyecek olması nedeniyle aday adayı olmayı düşünen kişilerin kendisine yakın partilerin de içinde olduğu bir yönetim için mücadele verecek.

AK PARTİLİLER BU ÜÇLÜYÜ İYİ İZLESİN

Bu mücadelede Mustafa Savaş, Yalçın Pekgüzel ve Şevket Kaya’yı izlemek gerek. Birlikte hareket eden bu üçlü öncelikle kendi aralarından bir il başkanı olmazsa kendilerine yakın isimleri yönetime getirmenin gayreti içinde olacak.

CHP KURULTAYA GİDİYOR

CHP’de 12 Ekim’de yapılacak olağanüstü genel kurulun ardından örgütler 2015 genel seçimleri için çalışmaya başlayacak. İl başkanlığına aday olmayı düşünen Sümer Germen ve Mustafa Müftüoğlu parti içinde nabız yoklasa da CHP Aydın İl Örgütü’nün Hikmet Saatçi ile tek liste olarak kurultaya gitmesi bekleniyor. Kongrede ortaya çıkacak sonuç 2015 genel seçimlerinde milletvekilli adaylığının anahtarı olacak. Bu noktada Hikmet Saatçi’nin hazırlayacağı liste parti içi dengeleri gözetir mi dikensiz gül bahçesi mi olur bekleyip göreceğiz.

HER TELDEN AYRI SES ÇIKARAN LİSTE

Ancak Saatçi’den her kafadan ayrı ses çıkan bir liste beklenmemeli. Zira CHP’de her kafadan ayrı notadan ses çıkması, orkestranın uyumsuz ses çıkaran topluluğa dönüşmesine neden oluyor. Orkestra şefi uyumu sağlamakta zorlanıyor, çok sesli demokrasi güzeldir de, her telden ayrı ses çıkarsa curcuna olur, kimse bir şey anlamaz, dinleyici salonu terk eder.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA RAĞMEN SİYASET

Yerel seçimlerde 17 ilçenin 15’inde birinci gelerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Özlem Çerçioğlu’na karşı yürütülecek siyaset CHP’ye zarar verir. Seçilecek il başkanı da milletvekilleri de Başkan Çerçioğlu ile uyumlu çalışmak zorundadır. Zira Çerçioğlu hem halkta hem de parti genel merkezinde karşılığı olan güçlü bir siyasetçidir. Bu güç önseçim olsa da olmasa da milletvekili listesinde kendini gösterecek, partide heyecanlı bir yarış yaşanacak.

MHP'DE KÖSE MİLLETVEKİLLİĞİNE SOYUNUYOR

Milliyetçi Hareket Partisi merkez karar yürütme kurulu da 2015 yılı seçimleri öncesi kongre kararı aldı. İstifalarla boşalan Efeler, Çine, Söke ilçeleri ile il teşkilatı parti genel merkezine sunulan yeni yönetim listelerinin onayını bekliyor. Üç ayı aşkın bir süredir listelerin onaylanmaması, İl Başkanı Fevzi Köse’nin gözden çıkarıldığının işaretini veriyor.

MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak ve Fevzi Köse ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek kongreye tek liste halinde gidilmesi gerektiğini anlatıyor. Milletvekilliğine aday olması beklenen Fevzi Köse’nin yeniden aday olmayacağı öne sürülüyor.

MHP’NİN MÜZMİN ADAYLARI

Yeni isimler yerine müzmin adaylarla seçime gitmesi beklenen MHP’de, Ali Uzunırmak’ın birinci sıra milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. İkinci sırada yerel seçimlerde Uzunırmak’tan fazla oy alan Recep Taner, üçüncü sırada ise Fevzi Köse’nin olabileceği konuşuluyor. MHP büyük kurultayında köklü bir değişim yaşanmazsa Aydın milletvekilliği aday listesinde değişiklik beklenmiyor. O nedenle de MHP tabanında heyecan yok! AK Parti ve CHP’nin aksine heyecansız bir yarış milletvekili dağılımını MHP’ye olumsuz etkileyecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum