AK Parti, CHP ve MHP’de Son Durum

7 Haziran milletvekili genel seçimleri yaklaştıkça seçime olan ilgi artıyor, siyasi partilerde ve aday adaylarında heyecan zirve yapıyor..

Aydın; 8 Haziran sabahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 7 vekilini gönderecek.. Bir yandan siyasi partilerin kulislerinde, diğer yandan siyasetle yatıp, siyasetle kalkan gurupların buluştuğu mekanlarda 7 milletvekilinin partilere dağılımı ile ilgili hesaplar ve tahminler yapılıyor. Kuşku yok ki en hareketli ve en heyecanlı siyasi parti CHP.. Çünkü CHP Aydın Örgütü’nde 29 Mart Pazar günü hakim gözetiminde ön seçim yapılacak..

EN RAHAT ADAY BÜLENT TEZCAN

CHP’liler, Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, birinci sıradan kontenjan adayı gösterileceği için 6 milletvekili adayı için oy kullanacak.. AK Parti, CHP, MHP ve diğer siyasi partilerden milletvekili adayı olmak isteyen aday adayları nefeslerini tutup, sandıktan ve partilerinin genel merkezlerinden gelecek iyi haberi beklerken, Bülent Tezcan, sakin ve kendinden emin bir şekilde Genel Merkez’de çalışmalarını sürdürüyor. Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle birinci sıradan aday olacak.

BAYDAR ÖN SEÇİME GİRİNCE

CHP’de hakim gözetimindeki ön seçime 2011’de ikinci sıradan kontenjan adayı Metin Lütfi Baydar’ın da katılıyor olması yarışı daha ilginç bir noktaya taşıyor. CHP’nin 18 milletvekili aday adayı var.. CHP üyesi kimlere geçit verir bilinmez ama 29 Mart Pazar gününe iki hafta kala aday adaylarında seviyeli bir yarış söz konusu. Bu seviyeli yarış devam mı eder yoksa ön seçimlere günler kala kılıçlar mı çekilir bilinmez ama biz Metin Lütfi Baydar, Ali Ulvi Akoğlu, Fatih Atay, Hüseyin Yıldız ve Ferda Çağlar Erkut'un ilk üç sıra için yarıştığını söyleyebiliriz. 

AK PARTİ VE MHP’DE SON DURUM

AK Parti’li aday adayları ise mülakat sonucunu bekleyecek.. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yönetiminde oluşturulan komisyon temayül yoklamasına giren adayları değerlendiriyor.

MHP’de ise son sözü genel merkez söyleyecek.. MHP tabanı genel merkezin bu kez adayları belirlerken kendi görüş ve düşüncelerinin de göz önünde bulundurulmasını, Aydın teşkilatını yok sayan bir anlayıştan arınmasını istiyor ve bekliyor. MHP Genel Merkezi, bu seçimde Aydın’ın sesine kulak verir mi bilinmez.. Eski hamam eski tas olursa MHP Aydın’da sancılı bir seçim geçirebilir.. Şurası yansınamaz bir gerçek ki Aydın’ın 7 milletvekili AK Parti, CHP ve MHP arasında paylaşılacak.. 2011 seçimlerinde AK Parti 3, CHP 3, MHP 1 milletvekilini göndermişti Meclis’e..

Bu seçimde tablo nasıl olur, bu üç parti Ankara’ya kaç temsilcisini gönderir sorusuna yanıt vermek, ya da tahminde bulunmak için üç partinin Aydın listesini görmek daha doğru olacak.. Ancak 2014 yerel seçim sonuçları tekrarlanırsa CHP 4, AK Parti 2 ve MHP 1 milletvekili çıkaracak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.