AK Parti, CHP ve MHP’nin “Bir” İddiası

Seçime sadece 48 gün kaldı..

Aydın’da siyasi partilerin milletvekili aday listeleriyle ilgili tartışmalar gündemi oluşturuyor.

Her parti kendi listesini en iyisi olduğunu iddia ediyor, merkez-doğu-batı dengesinin korunduğunu savunuyor..

Aydın’da partilerin üçünün de “bir” iddiası var…

AK Parti ve CHP’nin sandıktan “bir"inci çıkma, MHP’nin ise “bir” milletvekili çıkarma iddiası var…

AK Parti’de, CHP’de, MHP’de iddiasını 7 Haziran seçimlerine kadar yani 48 gün daha sürdürecek..

Elbette siyasetin konuşulduğu her mekanda Aydın’ın 7 milletvekilinin partilere göre nasıl dağılacağı tahminleri öne çıkıyor.

Kuşkusuz siyasi partiler ‘kararsız’ diye tanımlanan seçmen ile “tepki” oyuna talip..

Kamuoyu anketleri, Aydın’da kararsızların oranının yüzde 20 sınırında olduğunu ortaya koyuyor.

‘Yüzer gezer oylar’ olarak da bilinen kararsız seçmen gurubunun tercihinde liderlerin seçim meydanlarındaki performansları ile partilerin tanıtım çalışmalarının etkili olduğu biliniyor..

Pekala siyasi partilerin Aydın’daki seçim çalışması kamuoyuna nasıl yansıyor ?

AYDIN SOL DEĞİL

AK Parti, milletvekili aday listesine güvendiğini her fırsatta dile getiriyor.. İktidar olmanın avantajıyla seçime hazırlanıyor. AK Parti’nin önceki seçimlerde olduğu toplumun çeşitli kesimlerini oluşturan seçmenleri etkilemek, ikna etmek için Aydın’a bakan, müsteşar ve parti üst düzey öneticileri ile çıkarma yapacağı, belirli noktalarda kamp kuracağı söyleniyor. AK Parti Aydın Milletvekili adayı Abdurrahman Öz, “Aydın’da ezberleri bozacağız. Aydın sol değildir. Aydın’ın sol olmadığını hep birlikte göstereceğiz” diyerek birincilik iddiasını açık bir dille ortaya koyuyor. 

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ise, "Aydın’da Ak Parti’yi 1. parti yapacağız. Partimizi Aydın’da 1. yapıp, Ege’nin gururu, Ege’nin incisi olacağız” diyerek hedefin birincilik olduğunu ifade ediyor.

CHP'NİN BÜYÜK KOZU ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

CHP’nin seçim kampanyasındaki en büyük kozu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu… Milletvekili adayları, “Özlem Çerçioğlu sahaya inerse” hesapları yapıyor. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi’nin hayali yerel seçimlerde alınan yüzde 44 oyun üzerine yüzde 10 koymak.

MHP KAPALI DEVRE ÇALIŞIYOR

MHP ise her zaman ki gibi sessiz ve derinden gitmeyi tercih ediyor.. MHP Aydın Teşkilatı kapalı devre çalışmayı yeğliyor, basına mesafeli duruyor..

MHP’nin bir diğer sıkıntısı ile listenin seçilebilir sıralarında MHP’lilerin ve MHP’ye sempati duyanların beklentilerinin karşılanmamış olması.. İstifalarla sonuçlanan liste tepkileri partililerin moralini fena halde bozmuş görünüyor. Hal böyle olunca parti yöneticileri ve  milletvekili adayları birincilik iddiasını ortaya koyamıyor.

Aydın listesinin MHP’de ciddi bir moral bozukluğuna yol açtığını genel merkez yöneticilerinin yaptığı açıklamalardan da anlıyoruz. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’nin seçim kampanyasında 2011 genel seçimi sonuçlarına göre 1 milletvekili daha çıkartabileceği 16 ilde yoğunlaşağını söylüyor. Ancak bu iller arasında Aydın bulunmuyor. Yani Genel Merkez’in de hedefi Aydın’da bir milletvekili çıkarmak. 

Sonuç olarak Aydın’da AK Parti ve CHP’nin birincilik, MHP’nin ise 1 milletvekili çıkarma iddiası var...

48 gün sonra sandık başına gideceğiz.

Her parti seçmenin sempatisini kazanmak için kendi listesinin iyi olduğunu söyleyecek ama son kararı Aydın seçmeni verecek..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.