AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gülaştı’yla dobra dobra!

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gülaştı’yla dobra dobra!

AK Parti Aydın Efeler ilçe teşkilatının çiçeği burnunda siyaset bilimci başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz’ün sorularına çarpıcı yanıtlar verdi.

ÖZEL RÖPORTAJ

   SERVET TÖZ

AK Parti Efeler İlçe Teşkilatının 36 yaşındaki başkanı Çağatay Gülaştı, yönetimini oluşturmadan önce piyasa yoklamasına çıkmıştı. Aydın siyasetinin önde gelen isimleri ile AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev alana il başkanlarını ziyaret ederek fikir alış verişinde bulunan ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağan genel kurul sonucu göreve seçilen Çağatay Gültaştı, kapsını Aydın 24’e açtı.

Gazetemiz genel koordinatörü ve köşe yazarı Ali Aksüt ile beraber ziyaret ettiğimiz Başkan Gülaştı, Aydın 24 ekibini yönetim kurulu üyeleri Coşkun Irmak ve Levent Sabancı’yla birlikte sıcak bir ortamda karşıladı. Biz de sözü eğip bükmeden sorduk AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı’ya…Dobra dobra, açık- net cevaplar aldık her sorumuza… Başkan sorularımıza samimice yanıt verirken, akıllarda soru işareti bırakmayacak cümlelerle, dosdoğru konuştu… “AK Parti’nin Aydın’da aldığı sonuçların sorumlusu biziz” diyerek öz eleştiri yapmaktan kaçınmadı. Yönetimi nasıl oluşturduğundan tutunda hedeflerine, Aydınspor’a varıncaya kadar her şeyi anlattı.

İşte Servet Töz’ün soruları ve Çağatay Gülaştı’nın samimi cevapları:

Sayın Gülaştı öncelikle ilçe başkanlığı göreviniz hayırlı olsun! Görevin size verilmesinin ardından işe nereden başladınız?

cagatay-gulasti-1.jpgGenel merkezimiz tarafından ilçe başkanlığı görevi tarafıma tevdi edilmesinin ardından siyasetin önde gelen isimlerine ziyaretler gerçekleştirerek işe başladım. Sağda birlikteliği ve ahde vefayı çok önemsiyorum. Siyasetin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu biliyorum. Kendinize, eş ve çocuklarınıza ayıracağınız zamandan, maddi ve manevi fedakârlık yaparak siyaset yapılıyor. Geçmişte Aydın’a hizmeti geçmiş insanları unutmamak gerektiğini düşündüm. Bu çerçevede AK Parti’mizin kurucu il başkanı Ahmet Rıza Acar’dan başlamamak üzere partimizde öncülük eden birçok isimle bir araya gelerek görüşlerini aldım. Sağda birliktelik için DYP, Anavatan Partisi, Demokrat Parti’de siyaset yapan büyüklerimizle istişareler ettik. Nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunarak yol haritamızı çizdik.

Yönetim kurulunu nasıl oluşturdunuz?

AK Parti yönetimlerinde bulunan üyelerimiz, bir önceki yönetimde bulunan üyelerimiz, partimizin üyesi olup bu güne kadar hiç yönetimde bulunmamış isimler ve üyemiz bile olmayıp, bizimle birlikte çalışmaya karar veren ve partimize değer katacağına inandığımız arkadaşlarımız olmak üzere yönetimimizi 4 aşamalı olarak oluşturduk. 14 Ocak Pazar günü gerçekleştirdiğimiz kongre ile de görevi devraldık.

AK Parti Efeler ilçe yönetimi olarak hedefleriniz nedir?

Aydın’ın yerlisi bir ilçe başkanı olarak Aydın’a sahip çıkmamız gerekiyor. Aydın birçok ilden göç alarak gün geçtikçe nüfusu artan bir şehir. Aydın’da yaşayan herkes Aydınlılık bilinciyle birlikte hareket etmeli ve siyasi otoriteyle uyumlu bir yönetim için çalışacağız. Aydın 10 yıldan beri hedefleri olmayan bir belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Aydın genel iktidarla yerel iktidarın ayrı partiden olmasının sıkıntısını yaşıyor. Bu sıkıntıyı aşmak ilk hedefimizdir.

Aydın merkez sağ seçmenin ağırlıklı olduğu yer olarak bilinir. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketinde AK Parti’nin yerelde iktidar olamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

cagatay-gulasti-2.jpgBunun sorumluluğu üyesinden yöneticisine kadar AK Parti kadrolarınındır. İlçe başkanı olmadan AK Parti’de çalışmış biri olarak bu konuda kendimi de sorumlu tutuyor ve halkımızı suçlamıyorum. Biz kendimizi iyi ifade edemedik. Biz kendimizi doğru anlatamadığımız için merkez sağ oyların bir kısmı CHP’ye gitti. CHP’ye verilen oylarının kalıcı olmadığını iddia ediyorum. CHP’ye verilen emanet oyların bu defa AK Parti’de toplanacağına inanıyorum.

Bunu nasıl başaracaksınız?

Yerel yönetimler AK Parti’nin çıkış noktası ve aydınlık yüzüdür. Bununla ilgili, Efeler’de yaşayan hemşerilerimize buzdağının öbür yüzünü göstererek, AK Belediyeciliği anlatacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler’in AK Parti’nin hizmetleriyle buluşma vaktinin geldiğini anlatacağız. Biraz önce dediğim gibi AK Parti’yi iyi anlatamadığımız için yerel iktidara sahip olamadık. Her daim daha fazla halkın içinde olacağız. Vatandaşlarımıza samimiyetle yaklaşacağız. Bu toplumun içerisindeyim. Halkın içerisinde insanlarımızın sıkıntılarını dinliyorum. Ben her zaman toplumun içerisinde oldum. Halk ile iç içe olarak onların gönüllerine gireceğiz, hayır dualarını alacağız. Sonrası oylarını alarak yerelde iktidar olacağız.

AK kadrolar size ayak uydurabilecek mi?

Aydın’ın demografik yapısına hâkim bir yönetim oluşturduk. Ben tek maaşlı memur bir ailenin iki çocuğundan biriyim. Kardeşimle beraber yer sofrasında büyüdük. Ben üniversiteden mezun olup, evlendikten sonra yemeğimi masada yemeğe başladım. Nereden geldiğimi biliyorum. Yer sofrasını da yadırgamam, masayı da… Ben ve arkadaşlarım Aydın’ın dokusuna uyumluyuz. Belediyeler AK Parti’ye emanet edildiğinde neler yapacağımızı bıkmadan, usanmadan anlatacağız. Gecemizi gündüze katıp çok çalışacak ve mutlaka başaracağız. Çünkü Aydın için, Efeler için, halkımız için buna mecburuz.

Sizce Efeler’in en önemli sorunları nedir?

Aydın’ın en büyük sorunlarından biri otopark sorunudur. Akşam partiden çıkınca aracımı nereye koymuştum acaba diye düşünüyorum. Botanik parkımız yok, fuar alanımız yok, sosyal ve kültürel anlamda zaman geçirecek yerler yok.

Aydın Büyükşehir Belediyesince, Hüseyin Aksu Spor Tesisleri ve Mukan Perinçek Stadı'nın yerinin ne şekilde değerlendirileceğinin belirlenmesine yönelik halk oylaması yapıldı. Taraftar bu duruma tepkili. Sizce bu alan ne şekilde değerlendirilmeli?

cagatay-gulasti-3.jpgMimarsinan Mahallesindeki bu tesisleri Aydınspor 1923 kullanıyor. Mülkiyeti kime ait olursa olsun bu alanı kentin takımı kullanmalı. Aydınspor hiçbir şekilde siyasete malzeme yapılmamalı. Biz üç kuşak Aydınspor forması giydik. Dedem renkleri sarı siyah iken Aydınspor formasını giymiş. Siyah beyaz olduğunda babam giydi. Daha sonra ben giydim. Dolayısıyla bizim Aydınspor sevdamız çok büyük. Aydınspor bir kültürdür, Aydınspor partiler üstü birleşmenin aracıdır. Aydınspor bi takım çekişmelere kurban edilmemeli.

Aydınspor 1923’ün kullandığı alanın imar notundaki spor alanının, kamu ve ticari alan şeklinde değişikliğe gidilmesinde AK Partili meclis üyelerinin de evet oyu verdi. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

AK Partili meclis üyeleri spor alanının, kamu ve ticari alana çevrilmesi teklifine evet oyu vermişse hata yapmışlar. Partisi önemli değil, imar değişikliğine kim evet dediyse hata yapmıştır. Orası Aydınspor’undur, öyle kalmalıdır.

Aydınspor 1923’ün maddi sıkıntıları olduğu söyleniyor, bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?

Aydınspor’un bir maddi takım sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntılar atlatılmayacak sıkıntı değil. AK Parti ilçe başkanı olarak Aydınspor için elimi taşın altına koymaya hazırım. 31 bin metrekarelik bu alanda Aydınspor 1923 lehine çalışmalar yapalım. Takıma gelir getirecek düzenlemeler yapalım. Hep birlikte Aydınspor’umuzu çok daha iyi yerlere taşıyalım. Mali yapısı ve sportif başarılarla Türkiye’ye örnek olalım. Aydınspor şehrimizin en büyük markası. Sürdürülebilir başarılar için belediye başkanlarımızın, siyasilerimizin, işadamlarımızın ve taraftarımızın desteğine çok ihtiyaç var.

Aydın’ın Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlar, mahallede uygulanacak olan kentsel dönüşüm kapsamında 11 katlı binalara karşı olduklarını belirttiler. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

cagatay-gulasti-4.jpgRoman vatandaşlarımızı destekliyorum. Roman vatandaşlarımız 11 katlı binada yaşayamaz. Onların yaşam tarzlarına uygun konut yapılmalı.11 kat binalar yaparak birilerine mutlu etme yerine orada yaşayan insanlarımızı mutlu etmeliyiz. Vatandaşlarımızı evinden barkından yapmadan bir çözüm bulunmalı.

Çözün ne?

Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger, Ilıcabaşı’ndaki AYTER alanına termal otel yapılacağını duyurdu. Termal turizmi, kültürel turizmle birleştirmek gerekir. Romanların sepetçilik, hasırcılık, boncuk işlemeciliği, müzisyenlik gibi uğraşlarının yanı sıra ve kültürel sermayeleri Roman dansları var. Roman vatandaşlarımız bu özellikleriyle kültürel turizminde daha etkin hale getirilerek o bölgeyi kültür ve turizm alanı haline getirebiliriz.

Son olarak söylemek istediğiniz nedir?

cagatay-gulasti-5.jpg206 bin seçmen, 300 bine yakın bir nüfusa sahip Efeler ilçemiz 40 ilden daha büyük konumdadır. Aydınlı biri olarak her gün bu yükü taşıyorum. Aydınlılara, Efeler halkına layık olmak için en halisane en samimi duygularla çalışıyorum. Telefonun 24 saat açık, partili partisiz herkes 24 saat arayabilir. Hemşerilerimizin sevgisini, takdirini kazanmak her şeye değer. 2019 yerel seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Öncelikli hedefimiz birlik ve beraberlikle yerel seçimlerde Aydın’ımızı Ak belediyecilikle buluşturmak olacaktır. Vatandaşlarımızın desteğiyle, inşallah Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni de Aydın’ın gözbebeği Efeler’i de daha yaşanabilir kılacak, hizmetle buluşturacağız. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesine katkı sunacağız. Bütün bunlar benim ve arkadaşlarımın boynunun borcudur.

***

Samimi tavırlarıyla dikkat çeken ve sorularıma içtenlikle yanıtlar veren Çağatay Gülaştı’ya misafirperverliği nedeniyle teşekkür ederken, Aydın 24 ve şahsım adına başarılar dilerim. Servet Töz

ÇAĞATAY GÜLAŞTI KİMDİR?

04 Ağustos 1982 tarihinde Aydın’da dünyaya geldi. Sırasıyla Yedieylül İlkokulu, Efeler Ortaokulu ve Efeler Lisesi’nde okudu. Kocaeli Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü başarıyla tamamladı.

Askerlik hizmetinden sonra iş hayatına atıldı. Değişik Aydın’da STK’larda görev aldı. Kocaeli Kartepe Zirvesinde “15 Temmuz ve Uluslar arası Darbeler” sempozyumuna konuşmacı olarak katılarak, “Terör Örgütü FETÖ’nün Ülkemizde ve Dünyada STK’lar Üzerindeki Yapılanması” ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 15 Ocak 2018 tarihinde yapılan kongrede AK Parti Efeler İlçe Başkanı seçildi.

Halen ÇAĞATAY GÜLAŞTI YAPI GAYRİMENKUL şirketinin sahibi olan Gülaştı, eczacı Gülşen Gülaştı ile evli ve iki çocuk babasıdır.

cagatay-gulasti-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum