AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Gümüşdere’yi gezdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Gümüşdere’yi gezdi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’ya Keçiören’in marka projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni gezdirdi....

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’ya Keçiören’in marka projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni gezdirdi.

Ekim ayında açılması planlanan Gümüşdere, gondol sefası, ıhlamur ağaçları, Mostar ve Boğaziçi gibi tarihi siluetleri yansıtan köprüleri ile Keçiören’in vizyonunu değiştirecek. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’ya vadiyi gezdirdi ve proje ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hizmete açıldığında Ankara’nın gözbebeği olmaya aday Gümüşdere, benzeri Venedik’te olan gondol sefasını Keçiören’e taşıyacak. Proje kapsamında, daha önce kirliliği ve kötü kokusuyla bilinen Çubuk Çayı, DSİ ve ASKİ ortaklığıyla ıslah edilerek temizlendi. Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin ortasından geçen Çubuk Çayı, kent estetiğine artı değer katacak hale getirilirken, Keçiörenlilere de ıhlamur ağaçlarının güzel kokusu eşliğinde gondol sefası yapma imkanı sunuldu. Yeşil alanları, yürüyüş, bisiklet ve kaykay yolları, oturma ceplerinin bulunduğu seyir terasları, çocuk oyun alanları, nostaljik çay bahçeleri, kafeleri ile Keçiören yepyeni bir yaşam alanına daha kavuşacak.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi, tarihi siluetleri yansıtan köprüleri ile de dikkat çekiyor. Aralarında Mostar ve Boğaziçi Köprüsü’nün de bulunduğu 9 çelik köprü karkas olarak yerine monte edildi. 450 kişi kapasiteli anfi ve kütüphane ile bin 11 ıhlamur ağacı ve 7 bin 652 yeni bitkinin de yer alacağı projede şu ana kadar 3 bin adet çeşitli türlerde bitki, 150 adet ıhlamur ağacı, 125 bin adet mevsimlik çiçek dikildi. 7 bin metrekare hazır çim serimi, 65 bin metrekare alanda da çim ekimi yapıldı. Rekreasyon çalışmaları içerisinde; gezinti yolları, koşu yolu (2 km), bisiklet yolu (960 m), akülü araç yolu (410 m), kaykay parkuru, açık-kapalı-konsol oturma grupları (kameriye, bank, pergole), çocuk oyun alanları, fitness alanları, futbol sahaları, seyir terasları, otomatik sulamalı yeşil alanları tamamlandı. Gece muhteşem aydınlatması ile ayrı bir seyir zevki veren Gümüşdere’nin birinci etabı tamamlanarak, başta Keçiörenliler olmak üzere tüm Ankaralıların hizmetine sunuldu. 4 etaptan oluşan projenin ikinci etabında çalışmalara başlanırken, vadinin Ekim ayında açılışının yapılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.