AK Parti Grubunun Umut Verici Tavrı

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen başkanlar ve meclis üyeleriyle yapılan ilk ilçe meclis toplantılarının ardından dün Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de 2014-2019 döneminin ilk meclis toplantısı yapıldı…

17 belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı ile birlikte toplam 81 kişiden oluşan meclisin ilk toplantısı Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti…

AK Parti’nin seçimlerin iptali istemiyle itiraz etmesi nedeniyle seçim kurulundan mazbatasını alamayan Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, MHP Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ile Karpuzlu’dan seçilen büyükşehir  meclis üyesi Musamettin Ayaz’ın mazeretsiz katılmamaları meclisin üç eksikle toplanmasına neden oldu.

ÇERÇİOĞLU'NDAN UZLAŞI MESAJI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun açılış konuşmasındaki tavrı ve söylemleri; kavgadan uzak, hizmet odaklı bir meclis dönemi geçirilmesi üzerineydi…

Öte yandan meclis gruplarının da uzlaşı ve hizmet anlayışı içinde hareket etmesi çok önemliydi…

Ancak AK Parti ve MHP meclis grupları beraber hareket etme yönünde bir eğilimle meclise gelmiş, gizli oyla seçilecek katip üyelikleri, meclis birinci ve ikinci başkan vekillikleri ile encümen üyeliklerinin seçiminde Başkan Çerçioğlu’nu zor durumda bırakmayı hedeflemişlerdi.

OZAN'DAN ÇOK ÖNEMLİ KARAR

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan belki de verimli bir meclis çalışma döneminin sürdürülebilmesi ve büyükşehir belediye başkanını zor durumda bırakmanın hizmet aksamasına neden olacağı için bu oyunu bozdu.

AK Parti ve MHP mecliste ortak hareket etme noktasında grup kararı almasına rağmen bir üyenin de boş oy kullanması ile iki üyenin katılmaması CHP grubunun işini kolaylaştırdı, Başkan Çerçioğlu’nun ise elini güçlendirdi.

MHP TANSİYONU YÖNETEMEDİ

Bu durum özellikle MHP meclis grubundan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın sinirlerinin bozulmasına neden oldu. Ki mecliste sert tutumları ile dikkat çektiler. Yasa gereği gizli oyla yapılması gereken üyeliklerin seçiminden sonra da meclisi terk ettiler.

MHP grubunun meclisi terk etmesi en çok AK Parti’ye yaradı. Seçimlerin ardından bu sütundan dile getirdiğimiz, vatandaşlar tarafından beklenilen hizmet odaklı ve verimli bir meclis çalışma döneminin sürdürülebilmesi açısından, AK Parti’nin ilk mecliste olumlu sinyaller verdiği görüldü. Büyükşehir ve Efeler Belediyesi bütçeleri CHP ve AK Parti meclis gruplarının oylarıyla kabul edildi.

Muhalefet görevini yapacak elbette eleştirecektir buna sözümüz yok. Ancak ‘muhalefet edeceğim’ diye hizmet aksamasına neden olunmamalıdır. Bu anlamda AK Parti grubundan Ünal Sarıoğlu’nun tutumu alkışlanacak niteliktedir.

AK Parti meclis grubunun tavrı geçmişi geride bırakarak, gelecek dönem için açılan beyaz sayfanın devamı tüm Aydın’a yapılacak hizmetler açısından önemli…

Kamuoyunun beklentisine kulak veren AK Parti meclis grubunun bu tavrı dileriz tüm dönem boyunca devam eder…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum