AK Parti Grup Toplantısı

AK Parti Grup Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatanların Türkiye’ye ameliyat yapmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bizler, küresel odakların ameliyat girişimlerine p...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatanların Türkiye’ye ameliyat yapmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bizler, küresel odakların ameliyat girişimlerine pabuç bırakmadık, küresel güçlerin çakma yerli versiyonlarına da asla pabuç bırakmayız" dedi. Davutoğlu ayrıca, “Nefsimi ayaklar altına alırım, her türlü makamı iterim ama asla hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sizler gibi yol arkadaşlarıyla bütün tuzaklara karşı Türkiye’nin hukukunu koruyan bu harekete hizmet etmekten daha değerli hiçbir şey yoktur. Hiç şüphesiz milyonların desteğiyle, rızasıyla, emeğiyle, milyonların gözyaşıyla yoğrulan bu hareket tüzükler, kurullarla, mevzuatlarla varlık kazanmış bir partiden çok daha fazlasıdır. Bu hareket bin yıllık kimliğimizle sürdürdüğümüz tarihi yürüyüşün adıdır. Bu hareket, nevzuhur bir hareket değildir. Nesillerce ödenen bedellerin neticesidir AK Parti. Hiçbir makama, tartışmaya, hesaba kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli emanetimizdir. Bu dava yeryüzünün sorumluluğunu taşıyan büyük ve onurlu Türkiye davasıdır. Biz, bu ülkeyi, vatanı büyük bedeller ödeyerek savunduk. Bu ülke adaletin ve merhametin, biz bu ülkeye, vatana, bu toprağa aşkla, imanla, sadakatle bağlı bir kadroyuz. Bu ülkeye hizmet etmekten daha ulvi bir dava, insanlığa hizmet etmekten daha yüksek hizmet ve makam tanımıyoruz" şeklinde konuştu.

Kritik kavşakları siyaset mühendisliklerine prim vermeden aştıklarını belirten Davutoğlu, "Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız dedik, elimizi taşın altına koyduk. Biz, milletin verdiği her görev başımızın üstündedir dedik ve bu yola başkoyduk. Terör örgütleri bir yerden düğmeye basılmış gibi eşzamanlı olarak harekete geçtiler. Birliğimize, dirliğimize saldırdılar. Bu saldırılara karşı dimdik durduk ve dedik ki Türkiye sahipsiz değildir, terör örgütlerini bu ülkeyi esir almasına asla izin vermiyoruz" ifadelerini kullanması üzerine salondan, ’Dik dur eğilme, bu millet seninle’ sloganları yükseldi.

Bölge ve Türkiye’nin kritik dönemden geçtiğini anlatan Davutoğlu, "Ülkeler iç çatışmalarla yok ediliyor. Bugüne kadar bölgemizin zenginliği olan farklılıklar birer iç çatışmaya dönüştürülüyor ve bölgenin geleceğini yok edecek nifak tohumları ekiliyor. Adları, ideolojileri farklı görünse de hepsi bu fitnenin içinde birer hizmetkar görevi ifa ediyor. Türkiye’yi şiddet sarmalının içine çekmek, kaos oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye, tüm bu kinli ve ahlaksız saldırılara karşı hakettiği cevabı verebilecek güçtedir. Türkiye’de güçlü bir devlet istikrarlı bir hükümet var. Yapılan her saldırı canımızı acıtsa da hakettikleri cevabı alıyorlar" diye konuştu.

"Bu hareketin en önemli özelliği yerli ve milli olmasıdır. Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler ama bizim bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar" diyen Davutoğlu, "Bizim Türkiye sevdamız, onların fitnelerini de kendilerini de boğar. Bizim Türkiye sevdamız, onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz saldırılarından zerre etkilenmez. AK Parti milletle siyaset yapan geleneğin son halkasıdır ve hamdolsun milletten aldığı destekle eski Türkiye defterini kapatmıştır. Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatanların Türkiye’ye ameliyat yapmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bizler, küresel odakların ameliyat girişimlerine pabuç bırakmadık, küresel güçlerin çakma yerli versiyonlarına da asla pabuç bırakmayız. Birileri iftira ve kumpaslarla uğraşırken, biz milletimizin ihtiyaç duyduğu reformları, atılımları hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti hareketini 10 maddeyle özetleyerek, "AK Parti, kadim medeniyetin sözcüsüdür, milli ve demokratik değerleri benimsemiş bir parti, mazlum coğrafyanın halklarının sözcüsüdür, bütün insanlığa mesajı olan evrensel bir parti, bütün bu ilkeleri harekete geçirecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yeni bir vizyon teklif eden ve bu vizyonu hayata geçiren parti, ahlaki olan ahlakı siyasetin özü olarak gören bir ahlak hareketi, gönül ve muhabbet hareketi, ortak akıl hareketi, edebi esas alan bir nezaket hareketi, yürüdüğü zaman arşı titreten disiplinli bir teşkilatın hareketi. AK Parti, bir dava, misyon hareketi" dedi.

Muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "Artık onlardan Türkiye’nin geleceği için hayırlı bir söz beklemiyoruz. Yeni anayasa için kendi tabanlarına verdikleri sözü bile tutmuyorlar. HDP ahlaksız bir şiddeti, insanları hedef alan bir şiddeti halen savunmaya, TBMM’de dahi uygulamaya kalkışıyor. Şehirlerimizi yangın yerine çevirenlere selam göndermeye devam ediyorlar. İnsanların kendilerine verdiği oylara ihanet ederek bölgesel taşeronluğu tescillenmiş eli kanlı örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyorlar. Dokunulmazlık konusu açıldığında mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar şimdi süreci engellemek için milletvekillerimize saldırıyor, pespayeliğin her türlüsünü sergiliyor. İyice çirkinleşiyorlar. Meclis çatısını kavganın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın,cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır. Biz, o yabancı unsurların maşalarına nasıl dokunulacağını gayet iyi biliyor, gerekeni yapıyoruz" diye konuştu.

CHP ve HDP’nin istikrarsızlıktan medet umar hale geldiğini kaydeden Davutoğlu, "Ülkemizin ana muhalefet partisinin görüntüsü siyasi bir komediden giderek siyasi drama trajediye dönüşüyor. Ülkemiz için katkı verecek hiçbir söylem üretmiyorlar. Hakaret ve iftiraya başvuruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylemleri tutarsızlık, parti tabanını bile rahatsız eder hale gelmiş durumda. Bir gün Türkiye’yi kuran parti olmaktan bahsediyor, ertesi gün Türkiye’yi iftiralar halinde şikayet ediyor. Bir gün paralel yapının sözcüsü oluyor, bir gün hendek kazanlara arkadaş oluyor. Partisinden bazı milletvekilleri teröre destek çıkıyor ama o ses çıkarmıyor. Kılıçdaroğlu, ne zaman konuşsa olumsuz ve karamsar bir dil kullanıyor. Toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Bu kadar tutarsızlığın adı ancak siyasal şizofrenidir, hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaatlerin peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak, bu milletin yüzünü güldürmek. Bu hizmet bayrağını liyakatle taşıyabilmektir. İnandığımız doğrulardan, lekesiz ve temiz siyasetten, milletimizin hiçbir ferdini ayrı gayrı görmeksizin adil ve güçlü Türkiye’yi değerlerimize yaslanarak inşa ederiz. Müstakiym ol, Hz. Allah utandırmaz seni. Allah sıratı müstakiymden ayırmasın. Söz konusu ortak ilkelerimizse asla boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

"HİÇBİR DAVA ARKADAŞIMIN KALBİNİ KIRMAM"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nefsimi ayaklar altına alırım, her türlü makamı iterim ama asla hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Biz sadece sağ ve sol omzumuzdaki onlar hakkı yazanlar var ya ona inanırız. Kim ne yazarsa yazsın arkadaşlar, hepimiz önce bu iki yazıcının dosyasından korkarız. Allah’tan korkalım, başka hiçbir şeyden korkmayalım. Bütün Müslümanların mübarek Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Irak, Filistin’de, Mescid-i Aksa’da, dünyanın her köşesinde zorluklar yaşayanlar için dua edelim. Allah bizi ülkemize hizmetten alıkoymasın. Allah bizi sıratı mustakiymden ayırmasın, vakitler hayrola, hayırlar fethola, şerler defola."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.