Ak Parti İl Başkanı Öztürk: Dalaman’da Seçim Bitmedi

Ak Parti İl Başkanı Öztürk: Dalaman’da Seçim Bitmedi

30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilçe başkanları, Kavaklıdere, Köyceğiz ve Seydikemer Belediye Başkanları ve belediye meclis üyeleri ile değerlendirme toplantısı yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, 2009 seçimlerine göre oylarının yüzde üç, bir olan

- 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilçe başkanları, Kavaklıdere, Köyceğiz ve Seydikemer Belediye Başkanları ve belediye meclis üyeleri ile değerlendirme toplantısı yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, 2009 seçimlerine göre oylarının yüzde üç, bir olan Belediye Başkan sayasını da üçe çıkardıklarını açıkladı.

DALAMAN’DA SEÇİM BİTMEDİ

Bodrum, Milas, Ortaca ve Datça gibi ilçelerde ise hayal kırıklığı yaşadıklarını açıklayan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Dalaman ilçesinin nedense gündemde olmadığını söyledi. Öztürk, “Köyceğiz ve Yatağan’da süreç tamamlandı ama, Dalaman’da hala seçim süreci devam ediyor. 20 gündür mücadelemiz devam ediyor. Dalaman’da 4 oy geride iken, yaptığımız itirazlar vardı. Bu ilçede AK Parti logosunun üzerine vurulan mühür nedeniyle oylar geçersiz sayıldığı sandık görevlilerimiz tarafından bize bildirildi ve itiraz ettik. Dalaman’da 12 oy geride olduğumuz söylendi ve itirazımız sonrası 4 sandıkta fark 6 oya düştü. YSK tarafından da farkın 2 oya düştüğü belirtildi. Dalaman’da 10 sandıkta sadece geçersiz oyların sayılmasını istedik. Köyceğiz’de 39 sandığı açan İl Seçim Kurulu Dalaman’da ne hikmet ise sandıkları açmamak için direndi. Sonuçta Yüksek Seçim Kurulu’na seçimin iptali yönünde başvurumuzu yaptık. Dalaman’da 10’a yakın kısıtlı insanın oy kullanıldığını tespit ettik. Bugün sabah Yüksek Seçim Kurulundan aldığımız bilgi, aynı Yalova’daki gibi 3 kısıtlı oyun kullanıldığı tespiti yapılmış. Yüksek Seçim Kurulu’ndan Dalaman ile ilgili sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Bizim için bu çok önemli çünkü Dalaman’da AK Parti seçimi kesinlikle kaybetmedi. Eğer Dalaman seçimlerini 1 Haziran’a taşır isek, Dalaman’ı AK Belediye yapacağız.

“BÜYÜKŞEHİR’DE İSTEDİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ”

Muğla’da ilk defa Büyükşehir statüsünde seçimlere girildiğini belirten AK Parti İl Başkanı Öztürk, “Büyükşehir anlamında biz istediğimiz yerde değiliz. Aldığımız oy bizim beklediğimiz oylun gerisinde kaldı. Dolayısı ile adaylarımız ile teşkilatlarımız ile 2009 seçimlerine göre yüzde 3 oranında oyumuzu arttırmış olsak da, bir belediye başkanlığından üç belediye başkanı kazanmış olsak da, AK Parti İl başkanlığı olarak hedeflediğimiz yerden uzak kaldığımızı söyleyebilirim. İlçe Başkanlarımız ile birlikte bunun nedenlerini araştırıyoruz. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve hemen ardından 2015’de genel seçimler var. Adım adım Ak Parti’yi Muğlalıların gönlünde bir yer edinmeye gayret gösteriyoruz. Bu seçimin en anlamlısı Köyceğiz oldu. Köyceğiz’de AK Parti kurulduğundan bu yana ilk defa Köyceğiz Belediyesi Ak Partili bir Belediye Başkanı tarafından yönetilecek ve Köyceğiz halkı AK Parti hizmetlerinden yararlanacak” dedi.

“BAŞKANLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Yerel seçimlerde adayların önemli olduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı Öztürk, “Fethiye’ye hükümet olarak çok hizmet vermemize rağmen, Fethiye’de Behçet Saatcı Demokrat Parti’den tekrar seçildi. Demek ki burada parti önemli değil. Burada aday önemli. İnsanların gönlünü kazanmak önemli. Biz de bundan sonra vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak için hizmetlerimizi devam edeceğiz. Seçilen üç Belediye Başkanlarımızın İl Teşkilatı olarak, ilçe teşkilatları olarak, bakanlarımız ile ve hükümetimiz ile sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATAN İLÇELER

Ula, Marmaris, Yatağan, Seydikemer, Dalaman, Köyceğiz ve Marmaris’te yüzde 35’in üzerinde bir oy aldıklarını açıklayan Öztürk, “Beni hayal kırıklığına uğratan Bodrum, Milas, Fethiyle ve Ortaca oldu. Bu ilçelerimizde daha çok çalışmamız gerektiğini ifade ediyorum. Milas’ta ise 2009 seçimlerine göre göreceli bir başarımız var. 30 Mart seçimleri bitti, artık önümüze bakıyoruz. Bundan sonraki seçimlerde özellikle oy oranımızın düşük olduğu ilçelerde daha çok çalışmamız ve halkımıza AK Parti hizmetlerini daha çok tanıtmamız gerektiğini gördük” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZTÜRK: DALAMAN’DA SEÇİM BİTMEDİ

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZTÜRK: DALAMAN’DA SEÇİM BİTMEDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.