AK Parti İl Başkanı Selim Temurci,’’ Rabbim, Fethin Anlamını Bilerek, O Anlam Üzerinde Yürüyecek Bir Hayat Nasip Etsin’’

AK Parti İl Başkanı Selim Temurci,’’ Rabbim, Fethin Anlamını Bilerek, O Anlam Üzerinde Yürüyecek Bir Hayat Nasip Etsin’’

İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümünün kutlanacağı Fetih Şöleni öncesinde, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve vatandaşlar sabah namazını Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’da yaptırdığı i...

İstanbul’un fethinin 563. yıl dönümünün kutlanacağı Fetih Şöleni öncesinde, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve vatandaşlar sabah namazını Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’da yaptırdığı ilk cami olan Rumelihisarı Camii’nde kıldı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve beraberindeki vatandaşlar fetih ruhunun yeniden yaşanacağı güne Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethi öncesinde Anadolu Hisarı’nın tam karşısına yaptırılan Rumeli Hisarı’nın içinde bulunan camide başladı. Tarih ve kültürün milletle yeniden buluşturulması adına Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’a yaptırılan ilk mescidin onarılarak tekrar açıldığını ifade eden Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, ‘’ Müjdelenmiş bir sabahta birlikteyiz. Bugün 29 Mayıs. Rabbimize hamt olsun. Rumeli Hisarı’nın tam ortasında, Fetih Camiinde birlikteyiz. Bu özel sabahta Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin İstanbul’a kazandırmış olduğu ilk mescit. Aslında vurmuş olduğu ilk mühür. Uzun yıllar birçok mescitte olduğu gibi burası da harabe haldeydi. Geçtiğimiz yıllarda saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın katılımıyla burası onarılarak açıldı. İnşa ve ihya bizim için çok önemli bir işlev. Tarihimizin, kültürümüzün milletimizle yeniden buluşturma adına bu mescit açıldı. Rabbim hep bize fetih kapıları açsın diye bu sabah şerifinde buradan dua etmek istedik’’ ifadelerini kullandı.

Osmanlı’nın bir şehri fetihten önce gönülleri fethettiğini vurgulayan Başkan Temurci,’’ Osmanlı tarihinde buraya baktığımız zaman Rumeli Hisarı’nın tam ortasında bir mescitle buluşuyoruz. Osmanlı bir şehri fethetmeden öncelikle kendi gönlünü fethediyor burada. Burada fethin komutanları, fethin askerleri namaz kılıyorlar. Ben bu vesileyle fethin kahramanlarına başta Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri olmak üzere fethin bütün manevi ve maddi kahramanlarını buradan şükranlarımızı, saygılarımızı tekrar gönderiyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Rabbim onların yollarından giderek bu ülkede ve coğrafyada yeni fetihlere, güzelliklere, yeni gönüllere girmeyi bizlere nasip etsin’’ diye konuştu.

Çağ açıp çağ kapatan bir ecdadın torunları olduğumuzu vurgulayan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci,’’İnşallah 29 Mayıs’ın, fethin İstanbul’da yeniden yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması adına biz bütün İstanbullularla birlikte Yenikapı’da, miting alanında fethi kutlayacağız, yeniden yaşayacağız. Fethin gönüllere girmek olduğunu, İstanbul’da fethin farklı anlamlarını hep birlikte yaşayacağız. İstanbul; adaletin, merhametin, şefkatin şehridir. İstanbul her anlamda bizi biz yapan değerlerin makûs bulduğu bir şehir. Bu anlamda İstanbul’da yaşanacak fetih kutlamalarının sadece bir güne değil, İstanbul için ve bütün Türkiye için çok büyük bir anlamı var. 563. yıl diyoruz, bundan sonraki yıllarda her zaman coşkuyla kutlanacak, bir çağ açıp bir çağ kapatan ecdadın torunları olarak, fethin anlamını bilerek, o anlam üzerinde yürüyerek bir hayat nasip etsin rabbim’’ şeklinde konuştu.

Rumeli Hisarı Camii’nde kılınan sabah namazının ardından İstanbul’un fethinde hayatını kaybeden şehitler için dualar okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.