AK Parti il başkanlığına kefen giyerek aday oldu

AK Parti il başkanlığına kefen giyerek aday oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Nisan’da yapılacak olan AK Parti Aydın il kongresi öncesinde adaylar belli olmaya başladı. Mevcut başkan Ömer Özmen’den sonra Aydın Arabacı kefen giyerek il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Aydın AK Parti’de kongre süreci hızlı geçiyor. İlçelerde kongre sürecini tamamlayan partide sıra il kongresine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Nisan’da yapılacak olan AK Parti Aydın il kongresi öncesinde adaylar açıklamalar yaparak deyim yerindeyse ‘Bu yarışta bende varım’ diyor. Mevcut başkan Ömer Özmen’in tek liste halinde kongreye gitmesi beklenen AK Parti’de ikinci aday çıktı. İş adamı Aydın Arabacı Anemon Otel’de yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamada il bakanlığına aday olduğunu duyurdu. İl başkan adayı Arabacı’ya eşi ve oğlu destek verdi.

“BAŞKANLIK KAPISINI YIKACAĞIM”

AK Parti’yi Aydın’da hak ettiği yere taşımak için kararlı bir şekilde yola çıktıklarını belirten AK Parti il başkan adayı Aydın Arabacı, “Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu tarihten bu yana yapılan seçimlerde ne yazık ki ilimizde hak ettiği sonuçları elde edememiştir. Ak Parti değer, ilke ve öğretilerin sistematik bir şekilde halka arz edilememiş olması gibi etkenler yönetimde değişimi zaruri hale getirdiği için güçlü, kararlı, inançlı ve azimli olan ekibimle bu göreve talibiz. 7 Nisan’da il başkanlığını kazandığımızda il binasına geçmeden önce başkanlık kapısını yıkacağım” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKARET SAYARIM”

Yüzde 80 sağ oyların olduğu Aydın’da AK Parti’nin yüzde 25’lerde olmasının AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret saydığını kaydeden Arabacı, “Reis’i Aydın’da en iyi şekilde temsil edeceğiz. İl başkanlığı görevi bize verilmesinin ardından ilk 3 ayda AK Parti’nin oylarını yüzde 10 artıracağız. 2019 yılında yapılacak seçimlerde ise başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 17 ilçenin çoğunluğunda belediyeleri kazanacağız. Özlem Çerçioğlu, merkez oylarla seçim kazanıyor, bu oyları geri alacağız. AK Parti’nin ülke genelinde aldığı oy oranının üstünde oy almak için çoban, meyhaneci ve işadamından oluşan dinamik bir ekiple kefen giyerek yola çıktık” diye konuştu.

“SİYASETE RENK KATACAĞIZ”

Mevcut il başkanı Ömer Özmen’in iyi bir insan olduğunu ifade eden Arabacı, “Ama iyi olmak, iyi yönetici, iyi siyasetçi olmaya yetmiyor. Delege listesini almak için parti görevlisiyle görüştüm. Bana listenin parti binasında olmadığını söyledi. Ben de ‘listeyi bakkaldan mı satın almamız gerekiyor’ diyerek sitem ettim. Siyaseti açık yapacağız. İhale işleriyle uğraşmayacağız. Ömer Özmen’in yönetiminde seçim kazanmış kimse yok. Siyasette kalfalık belgesi olamayan Ömer Özmen’e ustalık diploması verdiler. Biz Reis’in yanında Aydın’da siyasete renk katacağız. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ adını altın harflerle yazdıracağız” diyerek mevcut yönetimi eleştirdi.

“DELİ AYDIN SAHAYA ÇIKTI, BİZİ KİMSE HARCAYAMAZ”

Ömer Özmen’in halk nazarında karşılığı olmadığını savunan Arabacı, “Ömer Bey’le beraber çarşı-pazar dolaşalım, halkta kimin karşılığı olduğunu görelim” sözleriyle mevcut başkana meydan okudu. Seçilmeleri halinde Hz. Ömer’in kılıcını sallayacakları iddiasında bulunan Arabacı, “Siyaset eskisi gibi olmayacak, ‘deli Aydın’ sahaya çıktı. AK Parti’nin etrafına örülmüş sur var, biz o surları yıkmaya geliyoruz. Güçlü bir kadroyla yönetime talibiz. Genel merkez dahil olmak üzere bizi kimse harcayamaz” sözleriyle adaylık konusundaki kararlılığını dile getirdi.

PAZARLIK YOK

“Her türlü baskıya boyun eğmeyecek, pazarlık yapmayacağız. 7 Nisan günü kongrenin yapılacağı salonda olacak ve mutlaka aday olacağız” diyerek net konuşan Arabacı adaylığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında kimsenin engel olamayacağını söyledi. Arabacı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kongreye kol kola girin’ demesi halinde adaylığını geri çekeceğini kaydetti. 

“AK PARTİ’DE FETÖ’CÜLER VAR”

Aydın'da FETÖ ile yeteri kadar mücadele edilemediğini iddiasında bulunan Arabacı, “AK Parti İl Yönetimine atanan isimlerin içinde de FETÖ'cüler olduğunu düşünüyorum. Bu arkadaşların FETÖ ile doğrudan bir ilişkisi olmayabilir ama etraflarında bağı olan isimler var. AK Parti’den FETÖ’cüleri temizleyeceğiz” şeklinde konuştu.

ak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu.JPGak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu-001.JPGak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu-002.JPGak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu-003.JPGak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu-004.JPGak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu-005.JPGak-parti-il-baskanligina-kefen-giyerek-aday-oldu-006.JPG 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.