AK Parti İle CHP İl Başkanları Birlikte Hareket Etmeye Hazır

AK Parti İle CHP İl Başkanları Birlikte Hareket Etmeye Hazır

İzmir AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette başkanlar bundan sonra İzmir’in sorunlarını çözmek için bir araya gelebileceklerini b...

İzmir AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette başkanlar bundan sonra İzmir’in sorunlarını çözmek için bir araya gelebileceklerini belirtti.

İzmir’de seçimlerden birinci ve ikinci çıkan partilerin başkanları bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Biz bugün Alaattin Yüksel’in seçilmesinden sonra kendisine hayırlı olsun demek için buradayız. Bundan sonra İzmir’e başarılı hizmet vermesini dilemek istedik. Biraz geç kaldık ama kısmet bugüneymiş. En önemli sebeplerden biri de nezaket ziyaretidir. Biz İzmir’e hizmet etmek için buradayız. Daha refah daha güzel alan oluşturma için buradayız" dedi.

İzmir’in demokrasinin hoşgörü kenti olarak görüldüğünü anlatan Delican, şöyle konuştu: "Bizim amacımız demokrat siyasinin devamını sağlamak zorundayız. Hep birlikte çözmek en akılca yoldur. İzmir’de yerelde CHP ama iktidarda AK Parti var. Ankara’da ne gerekiyorsa birlikte kol kola yapmaya hazırız. Birlikte hareket etme kültürü İzmir’de başarılı işler çıkardı. İZBAN var başarılı yaptığımız bir iş. Binali Yıldırım pazar günü Aziz Kocaoğlu ile birlikte açılışı beraber yapacak. 35 projenin Çandarlı limanı ve İstanbul limanı bittiğinde 2 saat 50 dakikaya inecek yolculuk. Denizden liman ve havalimanı bağlantılı tek raylı sistem İzmir’de."

İzmir’in temel sorunlarının ortada olduğunu belirten Delican, şunları söyledi: "Ulaşım kentsel dönüşüm ve altyapıdır. Bunlar ile ilgili ne yapılırsa biz katkı koymaya hazırız. Ne yapılacaksa bunu birlikte yapmaya kararlıyız. En büyük kazançlarımızdan bir tanesi tüm kesimlerin sorunlarını çözebilecekleri başbakanlık ofisi var.”

“BU DURUŞLAR KENTİN VE ÜLKENİN KAZANCIDIR”

Siyasette güzel duruşların kente ve ülkeye faydalı olacağını belirten Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: “2004 yılında Piriştina rahmetli olduğunda Alaattin Yüksel’in kendisi il başkanıydı. Bende meclis üyesiydim. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan iken , İzmir’in CHP’yi sandıkta seçtiğini belirterek sandığın herşeyin üstünde olduğunu söyledi. CHP kimi gösterirse onu destekleyeceksiniz dedi. Bizde Alaattin Yüksel’in çıkardığı Aziz Kocaoğlu’nu destekledik. Bu duruş kentin ve ülkenin kazancıdır.”

Bu buluşmanın iyi bir başlangıç olmasını dileyen Alaattin Yüksel, sözlerine şöyle devam etti:

“Terör saldırılarını nefretle kınıyoruz. Siyaset namusunuzla yapıyorsanız gerçekten zor zanaat. Kim hangi düşüncede siyaset yaparsa yapsın, öncelikle siyaset kurumunun prestijinin yükseltilmesi gerektiğini söyledim. Sayın Bülent Delican’da bunu her zaman belirtmiştir. Rekabeti centilmenlik içinde yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun kente ve ülke hizmete çok önemli katkısı olacaktır. Biz yerel yönetimlerde iktidarız. AK Parti genel iktidarda. Bu hem Türkiye’nin hem İzmir’in sorunlarını çözmekte önemli bir işbirliği olacaktır. Açılacak İZBAN projesi bunun bir örneğidir."

Sığınmacıların çoğunun İzmir’den karşıya geçmek istediğini anlatan

Yüksel, şunları söyledi: "Coğrafyamızın sıkıntıları var. Bu ortak bir sorundur. Nasıl çözüm bulunabilir bunun üzerinde konuşmak gerekir. Kendi ülkemizde doğu ve Güneydoğu bölgesinde çatışmalar sürüyor. Her gün bir ailenin ocağına ateş düşüyor. Sivil halkın bundan büyük zarar görmesi ve ülkenin kaynaklarının da tüketilmesine karşı bu terörün bitmesini istiyoruz. bu konuda iş birliği 4 siyasi partinin yapması gerektiğine inanıyorum. Yerel yönetimlerde herkesin katkısına açığız. Başta iktidarda olan AK Parti’nin katkısına ve katılımlarının açık hale dönüştürülmesi için elimizden geleni yapacağız. İzmir’in hem güzel projeleri var. Hem de çözülmesi gereken sorunları var. Bunun başında teşvik sorunu geliyor. Hükümet bir karar almış olabilir ama biz İzmir ile ilgili bir sıkıntı var ve bunu çözmek zorundayız. Bu buluşmanın iyi bir başlangıç olmasını diliyorum.”

YERLİ OTOMOBİL İZMİR’DE ÜRETİLSİN

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için çalışacaklarını ve buna İzmirli yerel yönetimlerin destek vermesi gerektiğinin altını çizerek, “Ülkemizde kendi yerli otomobilimizi üreteceğiz. Bunun İzmir’de yapılmasını isteyen bir il başkanıyım. İnşallah Alaattin Yüksel’de bunu istiyordur. Milli bir değer olan bu otomobil inşallah İzmir’den çıkar” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise geçen yıllarda da Türkiye’ye ne zaman bir yatırım yapılsa onu İzmir’e çekmeye çalıştıklarını belirterek yerli üretim otomobil üretiminde de aynı şeyi yapacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.