Ak Parti İzmir İl Başkanlığı İsraili Kınadı

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı İsrail'i Kınadı

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile İl Başkanı Bülent Delican, yanlarına Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi Ertan Çevik ve İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül’ü de alarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla ortak b

- AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile İl Başkanı Bülent Delican, yanlarına Protestan Baptist Birliği İzmir Temsilcisi Ertan Çevik ve İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül’ü de alarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

AK Parti İl başkanlığında yapılan toplantıda, yaklaşık 650 sivilin ölümüne neden olan saldırıların bir an önce sona erdirilmesi istendi. Toplantı sonunda, Müftü Yardımcısı Gül, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Filistin’de yaşananların kabul edilemeyeceğini söyleyen Delican, şöyle konuştu: “Filistin’de yaşananlar bir trajedi. İsrail halkı belki bu olanlar için suçlanamaz. Ama mevcut hükümet, kadın ve çocuk demeden 650’den fazla kişiyi öldürdü. Siyonist yönetim bu bölgeyi yok etmeyi amaçlıyor ve bu durum İsrail halkını da rahatsız ediyor.”

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de, Mavi Marmara gemisinin Filistin’e yardım için yola çıkabileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail, hastanelere, camilere hatta hıristiyanlara da saldırıyor. Bu saldırılar herkesin içinde bir acıdır. Bizim karşımızda olan Yahudiler değildir. Bizim İzmir’de ve başka yerlerde olan Yahudilere karşı bir tutumumuz yok. Dünyadaki birçok Yahudi de bu saldırıları kınıyor. Dün Gazze’de bulunan bir rahip, Müslümanların kiliseye sığınabileceğini ve isterlerse burada namaz kılabileceklerini söyledi. Bu da işin güzel tarafıdır. İsrail bu saldırılarla kendi kuyusunu kazıyor. Şu an orada ticaret durdu ve bir hava ablukası altındalar. Bu saldırılar bir an önce bitmelidir. Bana, Mavi Marmara gemisinin tekrar yola çıkabileceği yönünde kesin olmayan bir bilgi geldi. Bu konu ilerleyen günlerde gündeme gelebilir.”

Baptist Birliği İzmir Temsilcisi Ertan Çevik de, Filistin’de yaşanan zor durumun herkesi üzdüğünü belirterek şunları söyledi: “Maalesef hiç ummadığımız şekilde Filistin’de ateşkes bozuldu. Türkiye’de yaşayan hıristiyanlar olarak Filistin’de yaşananlar bizim için çok üzücü. Onların acıları bizim acımızdır. Onların yaşadıkları durum hepimizin ortak acısıdır. Türkiye’de bu saldırılara karşı çıkmak için yapılan tüm protestoları destekliyoruz. Tüm kutsal kitaplarda Allah’ın yarattığı canı sadece onun alacağı açıktır. Buradan katliamın son bulması yönünde çağrıda bulunuyoruz."

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI İSRAİL'İ KINADI

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI İSRAİL'İ KINADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.