Ak Parti İzmirde Demokrasi Şöleni

Ak Parti İzmir'de Demokrasi Şöleni

AK Parti İzmir’de bu hafta sonu seçim heyecanı yaşanıyor. AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongresi öncesinde İzmir’de kurulan bin 263 sandıkta parti üyeleri oy kullanarak mahalle ve köy delegelerini belirliyor.

- AK Parti İzmir’de bu hafta sonu seçim heyecanı yaşanıyor. AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongresi öncesinde İzmir’de kurulan bin 263 sandıkta parti üyeleri oy kullanarak mahalle ve köy delegelerini belirliyor.

Delege seçimlerini yakından takip eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, delege seçimlerinin parti içi demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladı. AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Salih Koca ile birlikte sandıkları gezerek delege seçimlerini yakından takip eden Delican, “AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği delege seçimleri tüm Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şenliği havasında ile gerçekleşiyor. Üyelerimizin seçimlere katılımının oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Üyelerimizin partilerine ve ülkelerine sahip çıktıklarını görmek oldukça sevindirici” dedi. AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Salih Koca ise, “Bugün partimizin düğün günüdür. İlçe delege seçimlerimizin üyelerimizin yüksek katılımıyla gerçekleşmesi demokrasimiz adına oldukça önemli. Delege seçimleri ile birlikte ilçe kongrelerimiz de büyük bir uyum içerisinde gerçekleşecek ve demokrasi şölenini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“DELEGELERİMİZ TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYACAK”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, toplumun her kesimini kucaklayacak delegeler seçeceklerini vurgulayarak, “22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacak. 5’inci Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delegelerimizin seçimidir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Kongre süreci Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni anayasanın milletle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. 2015 ve 2019 seçimlerinin alt yapısını gerçekleşen kongrelerde sağlamış olacağız. Türkiye’de anayasa değişikliğine ihtiyaç var. AK Parti’nin önümüzdeki genel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekiyor. Bu anayasa Türkiye’nin geleceğiyle örtüşmüyor. Vesayet rejiminin kalıntısı bir anayasa, çağdaş Türkiye’ye giden yolda hızımızı kesiyor. Güçlü bir iktidar, yeni bir anayasa için AK Parti’nin önümüzdeki seçimleri organize edecek güçlü bir teşkilat yapısına ulaşması gerekiyor. Bu bir kan değişimi. AK Parti teşkilatlarında belli bir disiplin ve çalışma zaten var. Revizyon yaparak dinamik kadrolar kuruyoruz. Bu yapının oluşması için üyelerimizin katkısı gerekiyor. Partiye ve ülkeye sahip çıkacaklarına eminim. Sandıklara gelerek oylarını kullanıyorlar. Delege seçimini eksiksiz ve hatasız tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN DÜĞÜN GÜNÜMÜZ”

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Salih Koca ise delege seçimlerini düğün ve şölen havasında hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Koca delege seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Bugün ve yarın İzmir’de 5’inci Olağan Kongre seçimlerimize yönelik köy ve mahallelerimizde delege seçimleri yapılmaktadır. Bugün aslında partimizin bir düğün günüdür. Düğün ve şölen havasında delege seçimlerimizi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu delege seçimleri ile birlikte demokrasiyi kılcal damarlarımıza kadar işletmiş, yaşatmış oluyoruz. Gezmiş, görmüş olduğumuz sandıklarda delegelerimizin yoğun bir katılımının olduğunu izledik. Bu anlamda ilçe delege seçimlerinde üyelerimizin bu kadar yoğun bir teveccüh göstermesinin demokrasimiz adına oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak bu delege seçimleri ile birlikte ilçe kongrelerimiz de büyük bir uyum içerisinde gerçekleşecek ve demokrasi şölenini hep birlikte yaşayacağız. Bu sayede İzmir’imiz, İzmir’imizin 30 ilçesi, demokrasi ve ülkemiz kazanacak. Delege seçimlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gün içerisinde gezdiğimiz sandıklarda herhangi bir sorun olmadığını gördük ve yapılan çalışmalardan memnun kaldık. Bu çalışmalarda emeği geçen başta İl Başkanımız Bülent Delican, Teşkilat Başkanlığımız olmak üzere ilçe başkanlarımıza, görev almış mahalle başkanlarımız ve tüm AK Partililere teşekkür ediyorum”

13 İLÇEDE SEÇİM TAMAMLANDI

AK Parti İzmir İl Teşkilatı 18 Ekim Cumartesi günü Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Çeşme, Foça, Karabağlar, Konak, Ödemiş ve Tire ilçelerinde delege seçimlerini tamamladı.

AK PARTİ İZMİR'DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

AK PARTİ İZMİR'DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.