Ak Parti İzmirde Şok İstifa!

Ak Parti İzmir'de Şok İstifa!

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, önemli bir ismin istifa twiti ile sarsıldı. Geçtiğimiz dönem AK Parti Büyükşehir Başkanvekil ve Yerel yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Adalet ve kalkınma pa

- AK Parti İzmir İl Teşkilatı, önemli bir ismin istifa twiti ile sarsıldı. Geçtiğimiz dönem AK Parti Büyükşehir Başkanvekil ve Yerel yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Adalet ve kalkınma partisinden istifa ettim'' dedi. Çakar meclis toplantısına katılarak istifasını netleştirdi.

Şok gelişme bu akşam toplanan Büyükşehir Belediye meclisi öncesi yaşandı. AK Parti Grup toplantısında, AK Parti Milletvekili Ali Aşlık'ın meclis imar komisyonlarında müteahhit üyelerin yeralmaması konusundaki ifadelerine tepki gösterdi. Gruptaki bu çıkışının ardından, toplantı sonrası Belediye Sarayı'ndan ayrılan ve twitterden istifasını duyan Çakar'ı bazı AK Partililer ikna etmeye çalışsa da mümkün olmadı. Ardından Büyükşehir Meclisi'nin ilk toplantısına katılan Çakar yaptığı konuşmada, ''10 yıldır meclis üyeliği yapıyorum. Bu 10 yılın 8 yılında imar komisyonu üyeliği yaptım ve kritik komisyonlarda görev aldım. 10 yıllık görev sürem içinde onurumuzla, en küçük bir lekeyi meclise ve kendimize bulaştırmayacak bir duruşla görevi yerine getirmeye çalıştım. Zaman zaman mecliste tartışma ve fikir ayrılığı oldu. Ama bunun tamamını İzmir’e nasıl daha iyi hizmet gelir anlayışı içinde yaptım. Yerel seçimlerde İzmir halkı seçimini yaptı ve başkanlar ve meclis üyelerini seçti. Ben de üçüncü dönem olarak seçildim ancak seçimlerin ardından kamuoyuna yansıyan, özellikle bir komisyonun adı zikredilerek sanki burada görev yapanlar potansiyel menfaatçi olabilir anlayışı içinde açıklamalar oldu. Tüm ilçe ve büyükşehir meclis üyelerinin tamamını potansiyel suçlu gösterme anlayışıyla yapılan açıklamalar arkadaşlarımızı töhmet altında bıraktı. Çiftçilik yapan bir arkadaş da potansiyel bir suçlu olarak mı görülecek? Çeşitli meslekten arkadaşlarımız bu durumda gösterildi. Bunun yanlış olduğunu söylememize rağmen, partiden herhangi bir düzenleme yapılmadı. Hangi partiden olursa olsun arkadaşlarımız töhmet altında bırakıldı. Tüm bürokrat arkadaşlarımızı da bu sarmalın içinde gösteren anlayışı kabul etmek mümkün değil. 10 yıldır adam gibi durarak siyaset yaptığım ama o duruşla artık siyaset yapma imkanı olmadığını gördüğüm bu yapının içinde olamayacağını söylüyorum ve AK Parti’den istifa ettiğimi arz ediyorum'' ifadelerini kullanarak noktayı koydu.

Çakar, başka bir partiye geçmeyi düşünmediğimi, bağımsız olarak üyeliğini sürdüreceğini söyledi. Geçen dönem Aziz Kocaoğlu'na sert çıkışlarıyla gündeme gelen Çakar, 30 Mart Yerel seçimlerinde Buca Belediye meclisi ve Büyükşehir meclis üyeliğine seçilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.