Ak Parti İzmirde Tartışmalar Bitmiyor

Ak Parti İzmir'de Tartışmalar Bitmiyor

AK Parti İzmir'de, yerel seçimler sonrası tansiyon giderek yükseliyor. Eski Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar'ın "imar rantı imaları" yüzünden partiden istifasının ardından ortalık iyiden iyiye kızıştı.

- AK Parti İzmir'de, yerel seçimler sonrası tansiyon giderek yükseliyor. Eski Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar'ın "imar rantı imaları" yüzünden partiden istifasının ardından ortalık iyiden iyiye kızıştı. İzmir Milletvekili Aydın Şengül, partiden istifa eden eski Bakan Ertuğrul Günay ile eski vekil Erdal Kalkan ve eski Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar'ı topa tuttu.

GÜNAY'IN EGOSU YUKARIDA

Şengül, eski Bakan Günay'a şöyle seslendi: "Ertuğrul Günay’ın sorunu, kendini fazla önemsemesi. Bu onun ruh sağlığını bozar, kendisini uyarmak isterim. Egosu çok yukarılarda, küçük dağları ben yarattım edasında. Yalnız şu var ki, herkes kendisinin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ortada bazı haksızlıklar varsa, yanlışlar varsa, bunları bakanlık görevinden alınmadan önce neden dile getirmedi? Bakanlık görevinden alındıktan sonra bülbül kesildi, konuşuyor da konuşuyor. Kendisini samimi bulmuyorum, siyaseten ömrünü doldurmuş bir kişinin tutarsız açıklamalarına gülüp geçiyorum. Vefasızlık ve nankörlük konusunda kimse kendisiyle yarışamaz. Başbakan kendisine hak etmediği değeri, makamı verdi ama yaptıklarını görüyoruz. Benim ona bir tavsiyem var, eğer kendisine güveniyorsa önümüzdeki seçim istediği yerden bağımsız milletvekili adayı olsun. İster İzmir’den, isterse memleketi Ordu’dan bağımsız aday olsun, milletin terazisine çıksın. Belli bir yaştan sonra insanlar ilgiyi üzerlerine çekmek için uğraş verirler. Ertuğrul Günay’dan bu saatten sonra kitleleri ardından sürükleyecek bir lider, bir siyasetçi olmaz. Olsa olsa Twitter kuşu olur. Twitter’da yazıp çizip AK Parti karşıtlarına şirin gözükme çabalarına devam etsin."

KALKAN UNUTKAN OLMUŞ

"Erdal Kalkan’ın hafıza problemi var. Unutkanlıkta üzerine yok" diyen Şengül, eski vekile de yüklendi, "Dün söylediklerini ne çabuk unuttu. Bize düne kadar, Sayın Başbakanı öve öve bitiremeyip ‘ben arkadaşlarımla çöplükteyken Başbakan bizi çöplükten çıkartıp değer verdi’ diyordu. Demek ki çöpe değerinden fazla önem vermemek gerekiyormuş. Evet Sayın Kalkan, Başbakan size değer verdi, adam yerine koydu, siyasi mevta durumundaydınız sizi siyasete geri kazandırdı. Siz bu değeri hak etmiyorsunuz. Sayın Erdal Kalkan’a acıyorum. O artık miadını doldurmuş bir siyasetçi. Uzun yıllar siyaset yapmak, eski siyasetçi olmak insana anlam ve değer kazandırmaz. İnsana ilkeli, dik duruşlu söylemleri ve yaptıklarıyla çatışmayan tavırları değer kazandırır. Erdal Kalkan’ın açıklamaları veya attığı tweet’leri hangi kafa yapısı ve ruh haliyle ortaya koyduğunu bilmeden de fazla konuşmak istemiyorum açıkçası." şeklinde konuştu.

ÇAKAR, MECLİSTEN DE İSTİFA ET

Şengül'ün salvolarından partiden ayrıldığını açıklayan eski Grup Başkan vekili ve il yöneticisi Yusuf Kenan Çakar da nasibini aldı. "Yusuf Kenan Çakar eğer ortaya bir tavır koymak istiyorsa, bir duruş sergilemek istiyorsa sadece partiden değil, bu partinin kendisine kazandırdığı Belediye Meclis Üyeliği görevinden de istifa etsin" diyen Şengül; "AK Partililerin oylarıyla seçildiğini unutmasın, o da kendine çok güveniyorsa gitsin bağımsız aday olsun. Bakanlıktan ayrıldıktan sonra partiden istifa edenlerden bir farkı yok. Ucuz kahramanlıklar yapmaya çalışmasın. Fazla zorlamasın, kendisinden bir kahraman falan çıkmaz. Kendisinden olsa olsa partisine ihanet eden, siyasetçi profili çıkar. Bu millet, AK Parti’nin vefakâr ve cefakâr tabanı kendisine inanmıyor. Yusuf Kenan Çakar bir sınava girdi, bir imtihan sürecindeydi ama olmadı, sınavdan geçemedi, imtihanı veremedi. Üzüldük mü, asla. AK Parti’de samimiyetsiz insanlara, makam ve mevki sevdalılarına, kendini beğenmiş egoist tiplere yer yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.