AK Parti mitingi ve MHP’ye başkan önerisi

Daha önce geleceği duyurulmasına rağmen son anda iptal edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı miting nedeniyle demorolize olan AK Partililer, Başbakan Binali Yıldırım’ın katımıyla referanduma az bir zaman kala gerçekleştirilen Aydın mitingi bu süreçte “evet” için çalışan AK Parti teşkilatlarını motive etti.

Mitinge katılım sayısı her ne kadar tartışılsa da her miting sonrası ortaya çıkan “kaç kişi geldi?” sorusu bu miting için de geçerliydi. Yine her zaman gündeme gelen ‘taşıma kalabalık’lar konusu hem mitingi eleştirmek hem de meseleye farklı açıdan bakanlar için gerekçe oldu. Net olan şu ki ben kuru kalabalıklara önem vermiyorum. Heyecan var mı ona bakarım. Var mıydı derseniz ‘yoktu’ derim. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelse nasıl olurdu bilmem ama Başbakan Yıldırım, Aydınlının tercihini değiştirmeye yetmedi.

Aydın’ın hemen hemen tüm ilçelerini gezdim. 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan referandum için halkın tepkilerini ölçtüm. AK Parti, CHP ve MHP’li başkanların olduğu çoğu ilçelerde tercih çoğunlukla hayırdan yana…

Tamamen gözlemlerimi aktarıyorum… Seçimlerde 16 Nisan’da muhtemeldir ki Aydın’da yüzde 60’a yakın veya biraz üzerinde bir hayır çıkacak…

Hiç şüphesiz ki Aydın’da ‘hayır’ın yüksek çıkması bir başarıdır. Ama bu başarı halkın başarısıdır…

Referanduma 5 gün kala ‘hayır’ standını ziyaret ettim diye…

Kimse sahiplenmeye kalkmasın…

Ya da kimse ‘çok çalıştık’ demesin…

‘Evet’ için açıktan çalışan AK Parti’li belediye başkanlarını da; ‘hayır’ için çalışmaya çekinen, hatta sandık görevi verilen CHP üyesi belediye çalışanlarına izin vermeyerek köstek olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da halk çok iyi görüyor…

Çalışıyormuş gibi yapan yöneticileri de çalışan yöneticileri de biliyor vatandaş… Yapılanlar da yapılmayanlar da ortadayken, Özlem Çerçioğlu, çıkacak sonuçtan kendisine pay çıkarmaya kalmasın. Kaldı ki bugün yüzde 60’lardaki ‘hayır’ın içinde AK Parti’lisi de CHP’lisi de MHP’lisi var… Referandum sürecinin başladığı günden beri top gezdiren Çerçioğlu’nun ‘hayır’da payı yok!

Gidişattan kaygı duyan ve yapılacak referandumun halk için değil, tek kişi için yapıldığını gören herkesin taşıdığı hassasiyetin yansıması olacak ‘hayır’ın önde çıkması…

Gönüllü referandum anlatıcılarının başarısı olacak…

MHP’YE BAŞKAN ÖNERİSİ

6 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdiriyle göreve başlayan MHP Aydın il Başkanı Burak Pehlivan, yine genel başkanın takdiriyle görevden uzaklaştırıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yeni il başkanı olacak şahsı arıyor.

Tam bu iş için biçilmiş kaftan birini biliyorum…

AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Ahmet Küşat Uğur.

“Devlet kaç harfli 6.

Birinci ve dördüncü harfleri at.

Ne kaldı.

EVET.

Referandum mübarek olsun” diyerek dikkatleri üzerine topladığında, aklıma Bahçeli’nin ‘iktidar hesabı’ gelmişti. Ki hesap şöyleydi:

Devlet Bahçeli, 2009 seçimleri öncesi MHP'nin 9 Şubat 1969'ta kurulduğunu, bu yıl partinin 40. yılının kutlanacağını söyledi. Bu sene Siyasi Partiler Yasası gereği, 9. büyük kurultayın da yapılacağını belirten Bahçeli, “Değerli arkadaşlarım demek ki 9 ışık, 3 dalga 9 ile iktidara doğru yürüyor demektir'” diye konuştu.

Bahçeli şöyle devam etti:

'"Takvim yazıyorsunuz 09.02.2009. 2009'u yazarken de 2 sıfır var. 9'un yanındaki sıfır, solda sıfır, sildiniz kaldı mı 9. 2'nin yanında var bir sıfır onu da sildiniz kaldı mı 2. Toplayın ne yapar 11 yapar. 2009'un içindeki iki sıfırı da sildiniz ne kaldı? 29 kaldı. 11 ile 29'u toplayın, 40 yapar, MHP iktidar olur."

Ne dersiniz! Devlet Bahçeli’yle ortak yönleri olan Ahmet Küşat Uğur’a MHP il başkanlığı yakışmaz mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum