AK Parti'den CHP'li Mersin’e sert tepki!

AK Parti'den CHP'li Mersin’e sert tepki!

AK Parti Aydın İl Başkanlığı, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’i, Aydınlı eski bakan ve TBMM başkanlarından merhum İsmet Sezgin hakkındaki ifadeleri nedeniyle kınadı.

Eski Aydın milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı merhum İsmet Sezgin’e yönelik sözleri nedeniyle CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’i sert bir dille eleştiren AK Parti Aydın AR-GE Birim Başkanı Uygur Çetin, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

AK Partili Çetin, “Suskunluğumuz asaletimizdendir. Her lafa verilecek cevabımız vardır. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de adama bakarım adam mı diye” sözleriyle başladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Mevlana bu ünlü sözünü suskunluğun asalet olduğunu ve her söze cevap vermediğini ifade etmek için kullanmıştır. Bunu kendime şiar edindiğim için geçmiş günlerde Aydın’ımızın yetiştirdiği ve bütün Türkiye’nin kendisini “abi” olarak benimsediği sayın büyüğüm merhum İsmet Sezgin’e yapılan saygısızlığa cevap vermemek için kendim ile çok savaştım. Lakin 1974 yılında siyasete atıldığım günden itibaren beraberce siyasi mücadele verdiğim, saygı duyduğum kişiye ve yıllarca bu davaya gönül vermiş, şu anda farklı partilerde olduğumuz arkadaşlarıma haksızlık yapıldığını hissettiğim için Polat Bora Mersin’in merhum başkanımız İsmet Sezgin’e saygısızlığını kınamayı bir aht-ı vefa olarak görüyorum”

“TALİHSİZ AÇIKLAMA”

AK Partili Çetin, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bir parti ismi zikretmiyorum. Çünkü inanıyorum ki mensubu oldukları ve başkanlığını yaptıkları partinin birçok üyesi ve sempatilisi bu talihsiz açıklamadan esef duymuşlardır. Büyük şehir belediye başkanı merhum bakanımız için lokma döktürürken, aynı partilisi maalesef bu açıklamayı yapmıştır. Bu zat sanırım ittifak yaptıkları partinin milletvekilinin, merhum İsmet Sezgin’in yeğeni olduğu bilincinde bile değildir. Bu açıklamaya kınamayı, ilk önce aydın milletvekili sayın Adnan Aydın Sezgin’in yapmasını beklerdim. Kaldıki bu zat idam cezasına onay veren oturumdaki katılımı ve o günlerin şartlarının vahimliğini hiç düşünmeden böyle bir paylaşımda bulunmuştur. Bu idam cezalarının oylanması ile ilgili 24 Nisan 1972 tarihli görüşmelerde 144 CHP Milletvekili’nin, 28 evet, 2 çekimser, 47 hayır ve 67 vekilin ise oturuma katılmadığının bilgisine haiz değildir. Aynı oylamaya CHP Aydın Milletvekilleri Kemal Ziya Öztürk, Mehmet Çelik, Mustafa Kemal Yılmaz katılmamışlardır. Ayrıca yakından tanıdığım ve mahalle komşuluğu yaptığım Mersin ailesinin de bu talihsiz açıklamadan rahatsız oldukları kanaatindeyim. Çünkü amcaları merhum Fettah Mersin, merhum İsmet Sezgin’in tuttuğu bürokratlardandı ve onların döneminde vakıflar bölge müdürlüğü yapmıştır. Bir diğer amcası olan muhasebeci Mustafa Mersin içinde aynı şeyler geçerli. Hepsine yüce rabbimden rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar mekânları cennet olur inşallah”

“SEZGİN’İN AYDIN’A BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU”

Çetin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Bizim geleneklerimizde vefat edenin arkasından kötü konuşulmaz, iyilikleriyle anılırlar. Kaldı ki merhum İsmet Sezgin’in Aydın iline çok büyük hizmetleri olmuştur.1960 yıllarında Aydın Belediye Başkanlığı, Adalet Partisi hükümetlerinde Gençlik ve Spor, Maliye, Doğru Yol Partisi hükümetlerinde İçişleri ve Milli Savunma bakanlıkları ve Meclis başkanlığı, Demokrat Türkiye Partisi’nin katıldığı koalisyon hükümetinde devlet bakanlığı görevleri sırasında Aydınımıza birçok hizmetlerin gelmesini sağlamışlardır. Adnan Menderes Üniversitesi, alay komutanlığı, çeşitli spor tesisleri, topyekun o dönemlerde yapılan hizmetlerin tümünde merhum İsmet Sezgin’in imzası vardır. Velhasıl mensubu olduğum, gurur duyduğum ve il başkan yardımcılığı görevini deruhte ettiğim AK Parti’ye gönül verenler, tüm Adalet Partisi’ne gönül verenler, tüm Doğru Yol Partisi’ne gönül verenler, tüm Demokrat Parti’ye gönül verenler, tüm demokrat Türkiye Partisi’ne gönül verenler, tüm İYİ Parti’ye gönül verenler ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi’nde merhum bakanımıza sempati ve saygı duyanlar var. Polat Bora Mersin’i kınıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum