AK Partili Atay; Kesin ve Net Başarısız Olduk

AK Parti'li Atay; "Kesin ve Net Başarısız Olduk"

AK Parti Aydın İl Başkanlığı 61. İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. İl Başkanı Mehmet Sadık Atay 30 Mart yerel seçimlerinde başarısız olduklarını söyledi.

- AK Parti Aydın İl Başkanlığı 61. İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı.

Aydın İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Başkanı Sadık Atay, Kadın Kolları Başkanı Mediha Turgut, Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, AK Parti’li belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıya İl Seçim İşleri Başkanı Mehmet Aydemir'in yönetimindeki İl Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Saliha Direm ve İl Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Kemal Kaya'nın da bulunduğu divan başkanlık etti.

sadik-atay-005.jpgToplantıda konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde AK Parti Aydın il Teşkilatı olarak başarısız olduklarını kabullendiklerini ifade ederek, "30 Mart seçimlerinde başarısız olmamızın nedenlerinden bir tanesi de paralel yapıdır. Aydın'da paralel yapının desteklediği parti ya da partilerin 30 Mart seçimlerinde oyları artmış bizim oylarımız ise düşmüştür. 30 Mart yerel seçimlerinde kesin ve net başarısız olduk" diye konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar birçok badireler ve zamanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için muhtar bile olamaz dediklerini ancak Erdoğan'ın şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Partimiz kurulduğu günden bugüne birçok badireler, zorluklar atlatmıştır. Bu kutlu yolculukta dava arkadaşlarımızla kararlı bir şekilde el ele gönül gönüle yürümekten son derece mutluyum. Türkiye'de geçtiğimiz ay bir cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirdik. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda AK Parti'nin bocalayacağını ve geçmişteki siyasi örnekler gibi çöküş dönemine gireceğini düşünenler oldu. Ama bu davaya inananlar asla inandıkları yoldan vazgeçmeyerek birlik ve beraberlik içerisinde çalışıp tüm seçimleri gerçekleştirerek hem milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına taşıdı, hem de tek liste olarak Ahmet Davutoğlu'nu Türkiye Cumhuriyeti'nin başına başbakan, partimizin başına da genel başkan yaptı. Biz geçmişten ders almayan o siyasi partilere benzemiyoruz, çok farklıyız" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'NİN KADERİ TÜRKİYE'NİN KADERİDİR"

mehmet-erdem-003.jpg81 ilden destek alabilen tek parti olduklarını vurgulayarak sözlerine devam eden Erdem, şöyle konuştu; "AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderiyle özdeşleşmiştir. AK Parti Türkiye'de bağımsızlığın ve birliğin temelidir. AK Parti Türkiye'de bulunan 81 ilin tümünden destek almayı başarabilen, Türkiye'nin birliğinin ve geleceğinin teminatı olan bir partidir. Ahmet Davutoğlu Hocamız AK Parti'ye yakışan bir genel başkan oldu, halkımız da onu çok sevdi. Kuruluşumuzdan bu yana Erdoğan'ın gösterdiği kararlıkta, bundan böyle Davutoğlu'nun da yürüyeceğine gönülden inanıyorum. 3-5 liste olarak seçimlere gidilse daha demokratik bir seçim olmaz mı diyen arkadaşlarımız var. Ama o 3-5 listeye giren ya da giremeyenler, küskünlükler, dargınlıklar yıllarca sürüyor. İnanıyorum ki tek liste ile seçimlere gitmemiz en hayırlısı olacak. Genel merkezimizin aldığı bu kararı destekliyorum. Umuyorum ki partimiz sorunsuz bir şekilde ilçe ve il kongrelerini tamamlayarak 2015'deki seçimlere kenetlenecek ve o seçimden de başarıyla çıkacaktır”

Atay ve Erdem'in konuşmalarının ardından Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç tarafından davetlilere, Köşk ilçesinde yapılan ve yapılmaya devam eden projelerin ayrıntılarını içeren tanıtım filmi izlettirildi.

AYDIN AK PARTİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

AYDIN AK PARTİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.