Ak Partili Demir; “Meydanlardaki Coşku Sandığa Yansımadı”

Ak Parti'li Demir; “Meydanlardaki Coşku Sandığa Yansımadı”

Yerel seçimlerin ardından bir değerlendirme yapan AK Parti Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Bülent Demir, seçim atmosferinin ve meydanlardaki coşkunun sandığa yansımadığını belirtti.

- Yerel seçimlerin ardından bir değerlendirme yapan AK Parti Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Bülent Demir, seçim atmosferinin ve meydanlardaki coşkunun sandığa yansımadığını belirtti.

AK Parti İlçe Teşkilatı’nın yerel seçimlerdeki performansının ve durumunun değerlendirildiği basın açıklamasında konuşan İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Bülent Demir, teşkilatın etkin bir seçim çalışması yürüttüğünü ancak ortaya çıkan tablonun meydanlardaki coşkunun sandığa yansımadığını gösterdiğini söyledi. Seçim sürecinde teşkilatın gereken çabayı gösterdiğini ifade eden Başkan Demir, şunları kaydetti; “30 Mart Seçimlerini hep beraber geride bıraktık. Hem meclis üyelerimizle hem belediye başkan adayımız hem de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bir değerlendirme toplantısı yapmanın uygun olacağını düşündük. 30 Mart seçimleri partimiz yüzde 25 oyla seçimi geride bıraktık. Bu oy oranı bizim yola çıkarken tasarladığımız planladığımız bir oy oranı değildi. Seçim kampanyası süresinde belediye başkan adayımız, belediye meclis üyelerimiz, teşkilatımızla birlikte bu seçimi birlik beraberlik havasında götürmeye çalıştık. Vatandaşımızda seçim döneminde, mahalle toplantılarımızda diğer etkinliklerde ciddi anlamda bize teveccüh gösterdi. Güzel bir kampanya dönemini geride bıraktığımızı düşünüyorum. Ancak oradaki hava Milas halkının takdiri sonucu sandıklara maalesef yansımadı”

17 ARALIK ALGISI OY KAYBINA NEDEN OLDU

Partinin seçimlerde güçlü olduğu yerlerde gücüne güç kattığını ancak 17 Aralık süreci nedeni ile kıyı bölgelerinde oy kaybına uğradığını söyleyen Demir, “Partimiz 2009 seçimlerine göre göreceli bir oy artışı ile ancak planladığımız başarıya ulaşamadan bu seçimi kapatmış oldu. Tabi neresinden baktığınız bu konuda önemlidir. 2009 yılından bu yana Milas Belediye Meclisi’nde partimiz temsil hakkına sahip değildi. Ancak bu dönemde inşallah göndermiş olduğumuz arkadaşlarımızla birlikte daha etkin bir muhalefet tamamen hizmet odaklı, yapıcı ve hizmetin Milas’a daha iyi sağlanması noktasında öneriler getiren bir muhalefet anlayışıyla katkı sunmaya çalışacaklar. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. İnşallah bu görevi layıkıyla yapacaklardır. Ben bu süreçte gecesini gündüzüne katarak seçim döneminde emeğini esirgemeyen, ciddi fedakarlık yapan belediye başkan adayımız Rüştü beye, meclis üyesi adaylarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, teşkilat mensubu arkadaşlarımıza, sandık görevlilerine kadar teşekkür ediyorum. Bundan sonra seçim döneminde eksik kalan, yapamadıklarımızı masaya yatıracağız. Sonuçta siyasi hayat devam ediyor. Önümüzde de önemli seçimler var. Yine bizim birlik beraberlik oluşturmamızı gerektiren çok önemli bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasında da 2015 yılında genel seçimi yaşayacağız. Tabi önümüzdeki hedef ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu seçimlere özeleştirimizi yaptıktan sonra sağlıklı olarak seçimlere hazırlanmayı temenni ediyoruz. Tabi bu seçimlerin oy oranı noktasında Milas halkına söyleyebilecek bir şeyimiz yok. Vatandaşın takdiridir. Ancak burada demek ki biz şöyle algılarız; kendimizi iyi anlatamamışız daha iyi anlatacağız. Bu şekilde de önümüzdeki süreçten başarıyla çıkmayı temenni ediyoruz. Muğla genelinde sadece Kavaklıdere ilçe belediyesi partimizde iken son durumda itirazları saymazsak üç belediye başkanlığı belediyemize geçmiş durumda. Tabi oda beklenilen bir başarı değildi. İl başkanımızda bunun izahatını yaptı. Gene göreceli olarak belediye sayısının artmış olması bir teselli olmuştur” diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ DEMİR; “MEYDANLARDAKİ COŞKU SANDIĞA YANSIMADI”

AK PARTİ'Lİ DEMİR; “MEYDANLARDAKİ COŞKU SANDIĞA YANSIMADI”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.