AK Partili Erdem’den Çerçioğlu’na Sarıçay Barajı tepkisi: “Barajın yapılacağı yere bir kez olsun gittin mi?”

AK Partili Erdem’den Çerçioğlu’na Sarıçay Barajı tepkisi: “Barajın yapılacağı yere bir kez olsun gittin mi?”

AK Parti önceki dönem Aydın milletvekili Mehmet Erdem, Söke Sarıçay Barajını kendilerine mal eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, “Barajın yapılacağı yere şimdiye kadar bir kez olsun gitti mi acaba?” sözleriyle tepki gösterdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından çalışma başlatılan Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyunu temin edeceği Sarıçay Barajı için, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, seçim vaatleri arasında zikrederek algı oluşturup kendine mal etmeye çalıştırttığını belirten AK Parti’den 23., 24. ve 26. Dönem Aydın milletvekili seçilen Mehmet Erdem, “Sayın Çerçioğlu Sarıçay Barajı’nın yapılacağı yere şimdiye kadar bir kez olsun gitti mi acaba?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sarıçay Barajının 2002 yılında DSİ’nin gündeminde olduğunu ve 2012-13’te proje etüt çalışmaları başladığını belirten AK Partili Erdem şunları kaydetti:

“AK Parti 2002’de iktidar olduğunda DSİ’nin brifinglerinde Çine Barajı yüzde 15, İkizdere Barajı yüzde 10, Dandalaz Barajı yüzde 5 seviyesinde; Söke Sarıçay, Didim Beşparmak, Germencik Oyuk Barajı yapımı düşünülen barajlar arasında zikredilirdi. Yani Sarıçay Barajı o yıllarda DSİ’nin gündemindeydi. 2012-13’te proje etüt çalışmaları başladı.

“NE TEKNİK KAPASİTESİ, NE DE BÜTÇESİ YAPMAYA YETERLİ DEĞİL”

2014 yerel seçimleri öncesi Sayın Özlem Çerçioğlu Söke Sarıçay ve Didim Beşparmak Barajlarını seçim vaatleri arasında zikrederek algı oluşturup kendine mal etmeye çalıştı. İçmesuyu barajlarını Büyükşehir Belediyeleri yapabilirler. Ama Sarıçay Barajı büyüklüğündeki bir barajı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ne teknik kapasitesi, ne de bütçesi yapmaya yeterli değildir.

“SARIÇAY BARAJI’NI DSİ YAPIYOR”

DSİ’nin projesi olan Sarıçay Barajı’nı DSİ yapıyor. Baraj bittikten sonra Aydın BŞB ASKİ’ye teslim edilecek. Aynen İkizdere Barajı’nda olduğu gibi... Baraj bitiminden sonra ishale hatlarıyla su Söke ve Kuşadası bölgesine dağıtılacak. İkizdere Barajı bittikten sonra ishale hatlarını da DSİ yaptı ve ASKİ’ye teslim etti.”

AK Partili Erdem, “Sayın Çerçioğlu Sarıçay Barajı’nın yapılacağı yere şimdiye kadar bir kez olsun gitti mi acaba?” sorusunun cevabını merak ettiğini belirterek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum