Ak Parti’li Erdem’den İlçe Belediyelerine Eleştiri

Ak Parti’li Erdem’den İlçe Belediyelerine Eleştiri

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bazı ilçe belediye başkanları, köylerin mallarını satıp kendi ayıbını örtmeye çalışıyorlar" dedi.

- AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bazı ilçe belediye başkanları, köylerin mallarını satıp kendi ayıbını örtmeye çalışıyorlar" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem bazı bazı ilçe belediyelerinin köylerden mahalleye dönen yerlerdeki mahalleliye ait taşınmazları satarak belediyenin borçlarını ödedikleri yönünde vatandaştan yoğun şekilde şikayet aldıklarını belirterek ilçe belediyelerine sert tepki gösterdi.

İlçe belediyelerin yaptığı bu uygulamanın köylülere yapılan bir haksızlık olarak nitelendiren Erdem, "Aydın'ın ilçelerinde köyden mahalleye dönen yerlere ait tarla,bağ,bahçe, zeytinlik vs gibi taşınmazlar ilçe belediyeleri tarafından satışa çıkarılıyor. Köylülerimiz bu konuda yoğun olarak şikayetlerini bize iletiyorlar.Bu taşınmazların satılması ile elde edilecek gelirin öncelikle kendi köylerinin ihtiyaçlarına harcanmasını istiyorlar. Gerçekten köylerimizin yol, su, gölet, tarımsal sulama, kanalizasyon, düğün salonu, çocuk parkı vs gibi ihtiyaçları var.Köye ait taşınmaz satılırsa elde edilen gelir o köye hizmete harcanmalıdır. Zaten Büyükşehir yasasında belediye bütçesinin yüzde 10'u köylere hizmete harcanmalıdır diye madde vardır. Bunun amacı yerel hizmetler açısından köylerimiz ile ilçe merkezlerimiz arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmaktır. Ancak hal böyle iken; ilçe belediye başkanları geçmişte kendi hataları ve yanlış icraatları sebebiyle belediyeyi borç bataklığına sürükledikleri için köylere ait taşınmazları satarak borçlarını kapatmak istemektedirler. İlçe belediye başkanı 2 dönem aynı ilçede başkanlık yapmış ve şimdi yeniden seçilmiş. Kendi döneminde ilçedeki oylarını garanti altına almak ve yeniden seçilmek için ilçedeki ailelerin çocuklarını belediyeye işe almış ve aşırı olarak belediyeyi işçiyle doldurmuş; belediyeyi batırmış. Şimdi köylerin mallarını satıp kendi ayıbını örtmeye çalışıyor. Bu düpedüz köylülerimize yapılan haksızlıktır. Hukuken belki taşınmazları satmaya hakkı olabilir. Ama ahlaken yapması gereken buradan elde edilen gelirleri o köylere hizmet için harcamaktır. Köylerimizdeki taşınmazların satışından elde edilen gelirler köylerimize hizmet için harcanmalıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.