AK Partili Oktay Çanak: “Zeytin Dalı Harekatı meşrudur”

AK Partili Oktay Çanak: “Zeytin Dalı Harekatı meşrudur”

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, bazı CHP milletvekillerinin TSK tarafından Afrin’e yönelik başlatılan ve başarıyla devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirmesinin ve aslı olmayan bilgilerle...

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, bazı CHP milletvekillerinin TSK tarafından Afrin’e yönelik başlatılan ve başarıyla devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirmesinin ve aslı olmayan bilgilerle kara propaganda yapmalarının esef verici olduğunu belirterek, “CHP bunu hep yapıyor. Dışarıdan bazı ülkelerin orada cirit attığı bir ortamda bizim oraya müdahale etmemiz kadar doğru, meşru, hakkaniyetli bir karar olamaz” dedi.

Türkiye’nin 40 yıldır uluslararası devletlerin taşeronu haline gelen bir terör örgütü ile mücadele ettiğini, hem yurt içinde hem sınır ötesinde bu mücadelenin sürdüğünü belirten AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, özellikle CHP’nin bu mücadeleyi sulandıracak kara propaganda sürdürdüğüne dikkat çekti. CHP’li bazı yöneticilerin Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirerek, ‘Suriye’de ne işimiz var? Sivil halk zarar görüyor” ilişkin açıklamalarını medyada gördükçe esef duyduklarını belirten Milletvekili Çanak, “Türkiye 40 yıldır bir terörizm ile mücadele ediyor. Bu terör örgütünün uzantısı da bugün Afrin ve çevresinde barınıyor. Ama bakıyoruz CHP’li bazı milletvekilleri terör örgütüne destek çıkacak açıklamalar yapıyorlar. Bundan önce Nusaybin ve Suruç’taki olaylar sırasında aynı söylemleri CHP’li milletvekilleri yine yapmıştı. Orada sivil katlediliyor, orada asker ve polis sivil vatandaşı öldürüyor demişlerdi. Hatta CHP, doktor milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurup Nusaybin’e, Suruç’a, Cizre’ye giderek orada asker ve polisimizin aleyhine devleti zorda bırakacak kendilerine göre sözde tespitlerle bir takım raporlar düzenlediler. Yani CHP bunu hep yapıyor” diye konuştu.

“Afrin’de teröristlerin kökünü kurutana kadar gideceğiz”

Oktay Çanak, şöyle devam etti: “Dışarıdan bazı ülkelerin orada cirit attığı bir ortamda bizim oraya müdahale etmemiz kadar doğru, meşru, hakkaniyetli bir karar olamaz. 10 bin km öteden gelip kendi ülkesindeki insanın güvenliği için Irak’a, Suriye’ye, Afganistan’a girenlerin insanının canı çok değerli ama bizim insanımızın canı çok kıymetli değil öyle mi? Onlar devlet, onlar güçlü, onlar her yere gidebilir ve girebilir ama Türkiye giremez öyle mi? Biz bir kabile değiliz, biz de bir devletiz. Bizim devlet kökenimiz çok eskiye dayanıyor. Kaldı ki biz işgal için giren bir devlet olmadık hiçbir zaman. Türk ordusunun tarihinde sivil halka zarar verdiği örneği yoktur. Kimsenin bu orduya bir laf söyleme hakkı yoktur. Bunu tartışamazsınız. CHP’li, HDP’li, Tabipler Odası da olsan, yetişmiş eğitimli insan da olsan bunu tartışamazsınız. Bunu sadece MHP Genel Başkanı anladı. Ama daha önemlisi bunu milletimiz de iyi anladı. Afrin’de teröristlerin kökünü kurutana kadar gideceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.