AK Partili Özdağ Gıda Bankası Açılışına Katıldı

AK Partili Özdağ Gıda Bankası Açılışına Katıldı

Şehzadeler Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara destek olması amacıyla İyi Bank adıyla gıda bankası açıldı. Manisa Fatih Parkı karşısında açılan İyi Bank için açılış töreni düzenlendi.Törene...

Şehzadeler Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara destek olması amacıyla İyi Bank adıyla gıda bankası açıldı. Manisa Fatih Parkı karşısında açılan İyi Bank için açılış töreni düzenlendi.

Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Manisa Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi’nin profesyonelleştiğini belirterek, "Biz ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza desteklerde bulunuyoruz ama kolinin içerisinde ne varsa o eve o gidiyor. Tabi burada da çok hassas davranıyoruz. Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle sosyal yardımlarla ilgili yönetmelikleri geçirdik. Bir müracaat söz konusu olduğunda ekiplerimiz gidiyor. Bizzat evde inceliyor. Komşularından araştırılıyor. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarından araştırılıyor. Kaymakamlığımıza bağlı sosyal yardımlaşma vakfıyla da uyum içerisinde çalışıyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı en son yine yönetmelikle tanımlanmış olan komisyon tarafından yapılan toplantı neticesinde tespit ediliyor. Çünkü hayır severlerimizin iyi niyetini ihtiyaç sahibi olmayan vatandaşlarımıza yardım ederek suistimal etmek istemiyoruz. Çünkü bu şekildeki kötü örnekler hayırseverlere de olumsuz etki ediyor" dedi.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Belediye olarak oluşturdukları ekiplerin kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Çelik, "Bunun dışında da belediyemizin bir ekibi var. Kapı kapı bütün haneleri geziyoruz. Herkes gelip belediyeye başvurmayabiliyor. Her ihtiyaç sahibi benim şu sıkıntım var demeyebiliyor. Ama bizim ekiplerimiz bütün mahallelerde tek tek bütün haneleri geziyor. Bu ziyaretler esnasında muhtaç yatalak bakıma muhtaç tespit ettiğimiz vatandaşlarımız direk ilgili birim müdürlüklerine havale ediliyor kontroller ziyaretler gerçekleştirilerek yardım götürülüyor" dedi. Açılan gıda bankası için ’Şehzadem Kart’ uygulamasını başlattıklarını söyleyen Başkan Çelik, bu uygulamayla birlikte her ay karta yüklenecek bakiyeyle ihtiyaç sahipleri marketten alışveriş yapar gibi gıda bankasından alışveriş yapabileceklerini dile getirdi.

"MİLLİ GELİRİ 30 BİN DOLARA ÇIKARTABİLİRSEK KÜRESEL AKTÖR OLURUZ"

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise Türkiye’nin zenginleştiğini belirterek, "Türkiye’de her geçen gün kişi başına düşen milli gelir artıyor. Bugün kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar. Bizi orta ölçekli devlet yapıyor. Ancak bölgesel aktör yapabiliyor. Ama eğer kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolara 25 bin dolara 30 bin dolara çıkartabilirsek o zaman küresel aktör oluruz. Manisamız Ege Bölgesi’nin çok önemli bir kenti. Sanayi kenti. 75 bin kişi sanayide çalışıyor. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde Soma’da Akhisar’da Salihli’de Turgutlu’da inşallah ileride Alaşehir ve Kula’yı da katacağız. 30 bin kişi daha çalışacak. Manisa aynı zamanda tarım kenti. Türkiye’de tarım ihracatının yüzde 17’sini burası üretiyor. Manisa aynı zamanda bir memur kenti. Kültür kenti. Ama buna rağmen bütün zenginliğine rağmen kişi başına düşen milli gelir 15-16 bin dolardır" diye konuştu.

"GÖÇ ALIYORUZ"

Türkiye’nin zenginleşmesine rağmen yine de fakir insanların bulunduğunu sözlerine ekleyen Özdağ, "Buna rağmen fakirlerimiz var bizim. Neden? Göç alıyoruz. Hem doğudan göç alıyoruz. 6 büyük şehirden biz göç alıyoruz. Bu göçlerle beraber de demografik yapı bozulurken, bir yandan da kültürel yapıyı daha da sağlamlaştırmamız lazım. Göç edenler buraya yabancılık çekmemeli. Burada kendi evlerinde oldukları gibi yaşamalılar. Ama bir diğer yandan da iyi evleri olsun. İyi işleri olsun. Evlerinde iyi beslenme ortamları olsun" dedi.

"ÜLKEMİZDE 2 BUÇUK MİLYON SURİYELİ VAR"

Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere pek çok ülkeden göç aldığını dile getiren Özdağ, "Suriye’den de göç alıyoruz biz. Bugün Suriyeliler ülkemizde 2 buçuk milyon. Irak’tan Türk dünyasından alıyoruz. O zaman buradan gelen insanlara da bakmamız icap ediyor. O halde komşusu açken tok yatan bizden değildir. Acaba ne kadar uyguluyoruz? Ne kadar zekatımızı veriyoruz? Biz filtremizi veriyor muyuz? Biz sadakmızı veriyor muyuz? Biz hakikaten vergimizi veriyor muyuz? Hakikaten hayır yapıyor muyuz? Komşularımızdan haberimiz var mı? İslam geleneğinde şu vardır: Eğer bir sokaktan birisi öldürülürse bütün mahalle sorumludur. O halde biz birbirimizden haberdar olmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan açılış için dua okudu. Duaların ardından protokolün kurdele kesilmesiyle açılan gıda bankasını gezen protokol üyeleri, gıda bankasını ve çalışma sistemini inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.