Ak Partili Özdağ’dan PKK ve YPG Tespitleri

Ak Partili Özdağ’dan PKK ve YPG Tespitleri

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Suriye’deki otorite boşluğundan Esed’in demokrasi anlayışındaki zıtlıklardan mütevellit uzun zamandan beri orada bir iç savaş yaşanıyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Suriye’deki otorite boşluğundan Esed’in demokrasi anlayışındaki zıtlıklardan mütevellit uzun zamandan beri orada bir iç savaş yaşanıyor. Burada PKK’nın uzantısı olan YPG de orada bir kanton yapı kurmak istiyor. Orada Marksist ve Stanilist bir kanton kurmak istiyorlar” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’nin DAEŞ ve YPG’ye yönelik başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında YPG ve PKK’yla ilgili tespitlerine yer veren AK Partili Özdağ, “Suriye’deki otorite boşluğundan Esed’in demokrasi anlayışındaki zıtlıklardan mütevellit uzun zamandan beri orada bir iç savaş yaşanıyor. Burada PKK’nın uzantısı olan YPG de orada bir kanton yapı kurmak istiyor. Kendilerinden olmayan hiçbir kimseye, hiçbir insana, hiçbir ideolojiye tahammülleri yok. Orada Marksist ve Stanilist bir kanton kurmak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi sınırlarının dibinde bir kantonun kurulmasına müsaade etmez, etmeyecektir. Zaten bunu bütün dünyaya söylemiştir” dedi.

“Vekaleten dövüşen örgütlerdir”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriye’nin bütünlüğünü korumaya yönelik bir politika içerisinde olduğunu hatırlatan AK Partili Özdağ, Suriye’de demokrasinin yeniden tesis edilebilmesi için seçimleri işaret etti. Özdağ şöyle konuştu:

“Biz Suriye’nin bütünlüğünden yanayız. Demokrasi için seçimlere gidilmeli. Demokrasiyi orada hayata geçirilmeli. Esed gitmeli. Biz o bölgede ‘şunların ayrı bir kantonu, bunların ayrı bir kantonu’ kurulmasını istemiyoruz. Eğer Fırat’ın doğusuna çekilmezlerse ki Cerablus’a operasyonu yapmamızın sebebi budur. Türkiye orta ölçekli devletin üzerinde bir devlettir. Sıradan bir devlet değildir. Sıra dışı bir devlettir. O nedenle sınırlarımızın güvenliğini sağlama noktasında, sınırlarımızın dibinde terörist bir yapılanmaya müsaade etmeyiz. Zaten Irak’a müdahale olmasaydı Kandil olmazdı. Suriye’deki otorite boşluğu Kobani gibi Rojava gibi yerleri oluşturuyor. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti doğru yapmıştır. Uyarılarında haklıdır. Biz gereğini yaparız. Gerekirse gök kubbeyi başlarına yıkarız. Bütün millet PKK’ya lanet okuyor, YPG’ye lanet okuyor, İŞİD’e lanet okuyor. Hepsi aynı kaynaktan besleniyor. Hepsi vekaleten dövüşen örgütlerdir bunlar. Bunlar sömürgeci emperyalistlerin maşalarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlama noktasında Cerablus’da nasıl ki terör örgütü İŞİD’e operasyon yapıyorsa Fırat’ın batısında bulunan PYD’ye de YPG’ye de gereğini yapacaktır. Şakamız yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.