AK Partili Özdağ’dan ‘Referandum’ Açıklaması

AK Partili Özdağ’dan ‘Referandum’ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ, ‘’2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ, ‘’2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir. Bu da referandum sandığı olur ve referandumdan da Türkiye’de yeni bir dönem yeni bir merhale başlamış olur.Yeni bir milat, yeni bir kilometre taşı başlamış olur’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ, Denizli’deki ziyaretleri kapsamına AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz tarafından karşılanan Özdağ, bir süre partililerle sohbet etti. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Özdağ, yeni anayasa ile ilgili konuştu. Özdağ, ‘’ Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. 1921- 24, 61 ve 82 anayasaları olağanüstü hal döneminin anayasalarıydı. Birincisi kuruluş ve kurtuluş dönemiydi.1921 ve 24 Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemiydi diğerleri ise darbe anayasalarıydı. Bugün yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. 26. dönem milletvekilleri olarak TBMM’de yapmamız gerekiyor. Yeni bir anayasa komisyonumuz kuruldu.Her partiden 3 üye var ve bu üyeler çalışıyorlar. Benim tahminim odur ki hem CHP’nin hem MHP’nin geçmişten ders alarak gerek 12 Eylül referandumundan gerekse 7 Haziran ve 1Kasım seçimlerinden ders alarak bundan sonra yeni bir anayasanın yapımında ciddi şekilde katkıda bulunacaklarını tahmin ediyorum’’dedi.

Bu yıl içinde yeni anayasa ile ilgili bir referandum da olabileceğini kaydeden Özdağ, ‘’Eğer bu anayasayı 7-8 ay içerisinde mecliste oluşturabilirsek bu taslağı birlikte beraberce referanduma götürebiliriz diye düşünüyorum. 2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir.Bu da referandum sandığı olur ve referandumdan da Türkiye’de yeni bir dönem yeni bir merhale başlamış olur, yeni bir milat, yeni bir kilometre taşı başlamış olur. Benim ümidim 2016 yılının sonuna doğru Türkiye’de bir anayasa referandumu olacak diye düşünüyorum. Yeni anayasa demek zenginlik demek, özgürlük demek, milli irade demek. Türkiye bunu fazlası ile hak ediyor. Bin yıldır bu coğrafyada yaşayanlar Yunanistan’ın neden gerisinde kalsın, Portekiz’in, İspanya’nın, Güney Amerika’nın niye gerisinde kalsınlar ki.Onlar darbecilerin, cuntacıların yaptığı anayasaları çöpe attılar.Biz de darbecilerin ve cuntacıların yapmış olduğu anayasayı çöpe atalım. Birkaç defa yamalı bohça haline getirdik ama komple değişikliğe ihtiyaç var. Ümit ediyorum ki AK Parti’nin, CHP’nin ve MHP’nin milletvekilleri bu konuda duyarlı olacaktır. 2016’nın sonuna doğru da bir referandum değişikliği ile beraber Türkiye tarih sahnesinde özellikle muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasındaki çabalarını daha güçlü bir şekilde hızlandıracak diye düşünüyorum’’diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum