AK Partili Özmen, CHP’li Çerçioğlu’nu soru yağmuruna tuttu!

AK Partili Özmen, CHP’li Çerçioğlu’nu soru yağmuruna tuttu!

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen,Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na zor sorular yöneltti. Özmen,otopark ile gazetemiz yazarlarının gündeme getirdiği araç kiralama ve SAMPAŞ konularında sorular yönelterek cevap beklediklerini belirtti

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Özmen otopark ve Aydın 24 yazarları Servet Töz ve Cevdet Şahinoğlu’nun ısrarla sorup cevap alamadığı araç kiralama ve SAMPAŞ konularında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na 18 soru yöneltti.

Aydın il genelinde otopark sorunu yaşandığını öne süren Başkan Özmen, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile “Büyükşehirlerde kent içi ulaşım ve mahalleleri birbirine ve ilçe merkezlerine bağlayan yolların yapımı, bakımı, onarımı ve temizliği ile ilgili görev, yetki ve sorumluluk bildiğiniz üzere büyükşehir belediyelerine verilmiştir. Bu kanun ile kent merkezlerinde otopark ihtiyacının belirlenmesi ve giderilmesi ile ilgili görev, yetki ve sorumluluk da yine büyükşehir belediyelerine aittir” hatırlatmasını yaparak şunları kaydetti:

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından il içi ulaşımda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak, ulaşımda kolaylık ve zaman tasarrufu sağlamak, trafikte can ve mal güvenliğini azaltmak amacıyla, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçioğlu’nun 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ihtiyaç olarak tespit ettiği ve Didim-Buharkent arasındaki bölgede ve 22 noktada yapılmasını vaad ettiği Köprülü Kavşak ve Alt/Üst Geçit projelerinden, geçen (7) yılda yalnızca bir tanesi inşa edilmiştir.

İlimiz genelindeki bütün ilçelerde, özellikle nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerimizde otopark ihtiyacı had safhada olduğunu hepimiz biliyoruz, bizzat yaşıyoruz. İlimizin büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana, kanun gereğince, otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırım projelerinde kullanılmak üzere gerçek ve tüzel kişilerce uygulanan inşaat projelerinden tahsil edilen otopark harçları büyükşehir belediyesine intikal etmektedir.

ÇERÇİOĞLU’NA OTOPARK KONUSUNDA 8 SORU YÖNELTTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi ilimiz genelinde trafik güvenliğini artırmak, can ve mal güvenliğini sağlamak için kaç adet köprülü kavşak, alt ve üst geçit yapmayı planlamaktadır, yapılması planlanan vaad edilen alt geçitlerden vaz mı geçilmiştir?

İhtiyaç duyulan noktalarda yapılması planlanan alt geçitlerin inşası için öngörülen bir takvim var mıdır?

Kanun gereğince 2014 yılından bugüne kadar, Aydın Büyükşehir Belediyesine intikal eden otopark harçlarının toplamı kaç liradır?

İlimizin hangi ilçelerinde ve kaç noktada açık ya da kapalı otopark projesi tamamlanmış ve hizmete alınmıştır?

Tamamlanan otoparkların araç kapasiteleri nedir?

Toplanan otopark harçlarından ne kadarı tamamlanan otopark projelerinde harcanmıştır?

İlimiz genelinde ve ilçeler bazında kaç araçlık otoparka ihtiyaç duyulmaktadır?

Halihazırda hazırlanmış ve/veya uygulamaya konulmuş, hangi ilçemizde, kaç araç kapasiteli, açık ya da kapalı otopark projesi mevcuttur?

İlimizin bugün itibariyle mevcut otopark ihtiyacının karşılanması maksadıyla proje hazırlama, uygulama ve hizmete alma işlerinin tamamlanması için öngörülen bir takvim var mıdır?”

Otopark sorularından sonra gazetemiz yazarlarının gündeme getirdiği araç kiralama işi ile yazılım firması SAMPAŞ’a ihalesiz bir şekilde ödenen 2 milyon 800 bin lira konusuna değinen AK Partili Özmen, “Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu haberlerle ilgili yayınlanmış bir tekzip veya kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklamaya bugüne kadar rastlamamış olmamız sebebiyle, bazı soruları Aydın kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla sorma gereği duyuyoruz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bazı haberlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir şirkete hiçbir ihaleye dayanmadan kanunsuz bir şekilde ödemeler yapıldığı, yine bu şirketi ve bu şirketin alt şirketini, ihale teknik şartnamesinde adı geçen şirketi tarif etmek suretiyle adrese teslim hukuksuz ihale ve yolsuzluk yapıldığına ilişkin haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından 18 Şubat 2021 tarihinde verildiği iddia edilen soruşturma izninde birçok ciddi iddia olduğu vurgulanmaktadır.

ÇERÇİOĞLU’NA SORU YAĞMURUNA TUTTU

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 ve 2015 yıllarında soruşturmada adı geçen şirkete herhangi bir ihaleye dayanmadan 2.800.000 TL’nin üzerinde hukuksuz bir ödeme yapılmış mıdır?

Verilmiş herhangi bir Veri Aktarım Hizmeti olmadığı halde yine aynı şirkete 896.120 TL ödeme yapılmış mıdır?

Verilmiş herhangi bir Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti olmadığı halde aynı şirkete 610.014 TL ödeme yapılmış mıdır?

Aydın Büyükşehir Belediyesince yapılan 10.07.2015 tarih ve 2015/65371 İKN’li Sokakların Süpürülmesi İhalesi dökümanları İstanbul’daki bir belediyenin Temizlik İşleri Müdürüne hazırlatılmış mıdır?

İhaleye giren şirketlerden birinin öz malı olarak elinde bulunan özel tasarlanmış araçların ihale teknik şartnamesine dahil edilerek, kazanacak firmayı tarif eden bir şartnameyle bu firmanın ihaleyi yüksek birim fiyatlar üzerinden kazanmasının sağlandığı doğru mudur?

İhale teknik şartnamesine ihaleyi kazanacak firmayı tarif etmek için özel nitelikli araçlar konmuş mudur?

2015/65371 İKN’li ihalede işin aylık bedeli 922.340,67.TL.iken, 2016/514875 İKN’li ihalede aylık bedel 2.183.374,00.TL.’ye yükseldiği, bir yıllık süre zarfında 2,37 kat artışın çok yüksek olduğu, bunun izah edilemediği doğru mudur?

Temizlik ihalelerinde Kamu İhale Kanununun 5.maddesinde yer alan rekabeti, eşit muamele, kaynakların verimli kullanımı ve ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanması ilkelerinin ihlal edildiği, şartname ile getirilen bu kriterlerin rekabeti ve diğer isteklilerin katımlını engelleyerek fırsat eşitliğinin ortadan kaldırıldığı iddia edilmektedir, bu iddiaya ilişkin bir cevap olacak mıdır?

Zira uzun zamandır Aydının kaynaklarının heba edildiği, yatırımlar planlanırken şehrin önceliklerinin dikkate alınmadığı yönündeki eleştiri ve iddialarımızın soruşturmayı yürütenlerce de tespit edildiği iddia edilmektedir.

Bahse konu haberde soruşturma izni verildiği iddia edilen konularda ve adı geçenlerle ilgili kurum içinde idari bir soruşturma var mıdır? Konu adli yargıya intikal etmiş midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.