Ak Partili Saitten Dış Politika Atağı

Ak Parti'li Sait'ten Dış Politika Atağı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için Ankara’ya gelen Arnavutluk, Kosova ve Makedonya cumhurbaşkanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

- AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için Ankara’ya gelen Arnavutluk, Kosova ve Makedonya cumhurbaşkanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Aynı zamanda TBMM parlamentolar arası Arnavutluk dostluk grubu başkanı olan Sait, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ile adeta mekik diplomasi yaparak ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’nın Ankara’daki Büyükelçileri de hazır bulundular. Türkiye’nin Balkan politikası ve iki ülke ilişkilerinin konuşulduğu görüşmelerde, Türkiye’nin Balkanlara verdiği önem bir kez daha vurgulandı. İzmir milletvekili olmanın dışında Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) başkanlığını da yürüten Sait, misafir cumhurbaşkanlarına 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Sait, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine Balkan ülkelerinden cumhurbaşkanı düzeyinde katılım olmasının oldukça önemli olduğunu belirterek, "Türkiye’nin Balkanlar'daki değeri burada daha iyi anlaşılabiliyor" dedi. Türkiye olarak TİKA, Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüleri, Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığı ile Balkanlar'da etkili çalışmalar yapıldığını hatırlatan Sait, "Bu hizmetlerin meyvelerini saygın bir şekilde alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkanlara büyük önem verdiğini söyleyen Sait, "Balkan ülkelerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza samimi davetler var, bu itibarla Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk yurt dışı ziyaretlerinde Balkan ülkeleri olabilir. Özellikle Soma kazası nedeniyle son anda ertelenen Arnavutluk ziyareti vardı. Başbakan olarak kısmet değilmiş ama Cumhurbaşkanı olarak inşallah Arnavutluk’a gidilebilir, zira stratejik ortağımız olan Arnavutluk, Recep Tayyip Erdoğan'ı sabırsızlıkla bekliyor" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ SAİT'TEN DIŞ POLİTİKA ATAĞI

AK PARTİ'Lİ SAİT'TEN DIŞ POLİTİKA ATAĞI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.