AK Partili Sarıoğlundan MHPli Köseye Yanıt!

AK Parti'li Sarıoğlu'ndan MHP'li Köse'ye Yanıt!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ünal Sarıoğlu, “Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu olarak, sorunlu değil sorumlu bir muhalefet anlayışını benimsemiş bulunmaktayız” dedi.

- Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ünal Sarıoğlu, “Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu olarak, sorunlu değil sorumlu bir muhalefet anlayışını benimsemiş bulunmaktayız” dedi.

MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin “Büyükşehirde gizli AK Parti- CHP işbirliği var” şeklindeki açıklamalarına cevap veren Ünal Sarıoğlu, “Öncelikle belirtmek istediğimiz husus, bu açıklamaların tamamen asılsız ve mesnetsiz olduğudur. AK Parti Grubu’nun ne CHP ile nede MHP ile gizli ayda açık herhangi bir işbirliği yada koalisyon içinde olmamız söz konusu ve mümkün değildir. Yapılan Denetim Komisyonu Seçimleri ve Aydın Barosuna yapılan ziyaretlere de açıklık getirmek isterim. Aydın BŞB Meclisinde 13 Ocak 2015 tarihinde Denetim Komisyonu Seçimleri yapılmıştır. Denetim Komisyonu Seçimlerinde komisyon üye sayısının üç olması yönünde CHP Grubu teklifte bulunmuş, bu teklife ilk olarak karşı çıkan şahsım ve grubum olmuştur. Yapılan oylama da AK Parti Grubu ve MHP Grubu komisyon üye sayısının üç olmasına karşı çıkmış ve önergenin reddi yönünde oy kullanmıştır. Ancak CHP Grubunun oylarıyla komisyonun üç kişiden oluşması kararlaştırılmıştır. Meclisteki dağılıma göre komisyona MHP’li üye girememiştir. Yapılan oylama sonucunda sahsım oylamaya katılan yetmiş üyenin 52 sinin oyunu almıştır. Burada MHP’li üyelerinde oyunu aldığımı düşünmekteyim” diye konuştu.

Oylama sonuçlarının Fevzi Köse’nin iddiaları tamamen yersiz olduğunun kanıtı olduğunu savunan Sarıoğlu, “Yine Aydın Barosuna yapılan ziyaretin konusu Aydın’a yeni yapılması planlanan adliye yeridir. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Aydın’ın en önemli meslek kuruluşlarından olan Aydın Barosu’na yapılan ziyarette şahsım ve Grup Başkanımız davet edilmiş olup; bu davete icabet etmiş bulunmaktayım. Bunda da sakınca görmüyorum. Yapılan ziyaret verimli olmuştur. MHP Grubundan meclis üyelerinin de davet edildiği ancak katılan olmadığı tarafımca bilinmektedir. Sayın Köse, belediye meclis üyeliği yapmış birisidir. Geçtiğimiz beş yılda grup olarak CHP grubuyla işbirliği yapmışlardır. Koşulsuz olarak gerek Aydın Belediyesi’nde o dönem Aydın Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu’na gerekse Aydın İl Genel Meclisinde birlikte hareket etmişlerdir. Acaba bir günah çıkarmak niyetiyle mi bu açıklamaları yapmaktadır? Bu ayrı bir tartışma konusudur. Netice olarak Aydın AK Parti BŞB Grubu olarak sorunlu değil, sorumlu bir muhalefet anlayışını benimsemiş bulunmaktayız. Hiç bir grupla gizli ya da açık iş birliği içerisinde olmadığımızı ifade ederiz. Tavrımızın belirleyici odağının Aydın’a hizmet etmek olduğunun bilinmesini isterim. Denetim Komisyonu üyesi olarak muhalefeti temsil ettiğim bilinciyle görev yapacak olduğumun farkındayım. Tüm kurum ya da kişilerle ilişkilerimin aynı mesafede ve ölçüde olduğu yapmış olduğum on yıllık İl Genel Meclisi üyeliğim döneminde gerekse ilçe başkanlığım ve BŞB Meclis üyeliğim döneminde kamuoyunca bilinmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.