AK Partili Savaş, 58. yılında merhum Menderes'i andı

AK Partili Savaş, 58. yılında merhum Menderes'i andı

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle andı.

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, 9. Başbakan Adnan Menderes, Başbakan Yardımcısı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı ölümlerinin 58. yılında andı. Savaş, “Bundan tam 59 yıl önce, Başbakanımız Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan inandıkları dava yolunda, demokrasi mücadelesi uğrunda şehit edildiler” dedi.

27 Mayıs 1960 darbesinin, demokrasinin ne anlama  geldiğini, uğruna ne bedeller ödendiğini bizlere gösteren bu acı olay, şehitlerimizin dualarla yad edilen birer kahraman, darbecilerin ise elleri kanlı katiller olarak  hatırlanmasına neden olduğunu kaydeden AK Partili Savaş mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Demokrasi şehitlerimiz davalarına yönelik bu adanmışlık neticesinde, tarihin silinmeyen sayfalarında yerlerini alarak, ilelebet kalplerde ve dualarda yaşamaya devam edeceklerdir.

Millet iradesini canlarından üstün tutarak üzerinde bir güç olmadığını bütün dünyaya korkusuzca haykıran aziz şehitlerimiz, üzerinden yarım asır geçse de, gerek 15 Temmuz hain darbe girişiminde gerekse bayrağımızın dalgalandığı her bir karış toprakta, havada, karada, denizde yani vatanın her bir sathında kelimelerin kifayetsiz kalacağı bir iradeye dönüşüp, ‘Biz bir ölür bin diriliz dedirtmişlerdir.’ Bu nedenledir ki aziz şehitlerimizin bizlere  emanetleri büyük, omuzlarımızdaki sorumluluk ağır, bu davaya inanmışlık yolundaki kararlılığımız da bakidir. Çünkü söz konusu olan vatan savunması ve millet iradesidir.

Şahadetlerinin 59. senesi vesileyle  Demokrasi Şehitlerimiz Merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle, vatan ve bayrak savunmasında korkusuzca mücadele veren kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla yad ediyor, millet iradesini yok sayan darbecileri ve darbe sevicileri binlerce kez lanetliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.