“AK Partili ve MHP’li üyeler Öz Kültürümüzü Bilmiyor…”

“AK Partili ve MHP’li üyeler Öz Kültürümüzü Bilmiyor…”

Aydın Belediye Meclisi’nde muhalefet üyelerinin Konyalıların etkinliğine evet derken Aydın’ın geleneksel deve güreşlerine yardımı engellemesine tepkiler çığ gibi büyüyor

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın Belediye Meclisi’nde muhalefet üyelerinin Konyalıların etkinliğine evet derken Aydın’ın geleneksel deve güreşlerine yardımı engellemesine tepkiler çığ gibi büyüyor

AMAÇ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DEVE GÜREŞLERİNİ YAPMAKTI

Skandal gibi kararı duyanlar Konyalıların etkinliği için itiraz etmeyen muhalefetin Aydınlıların geleneğini yok saymasına ciddi tepki gösterdi. Ancak asıl tepki Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federayonu’ndan geldi. Federasyon Başkanı Metin Çetin, “Amacımız Türkiye’nin en büyük deve güreşlerini yapmaktı. Takınılan tutumu anlayamıyorum” dedi.

metin-cetin.jpg“HÜSEYİN AKSU YETERLİ DESTEĞİ VERMEMİŞTİ”

Merkezi Aydın’da olan federasyonun Aydınlı olan başkanı Çetin, “1995-2000 yılları arasında Türkiye’nin en büyük deve güreşleri Aydın’da yapılıyordu. Dönemin belediye başkanı Hüseyin Aksu’nun destek vermemesi nedeniyle Aydın geri plana düşmüştü. Şimdi bu pozisyonu kazanmak için bir fırsat doğmuştu. Takınılan tutumu anlamak mümkün değil” dedi.

ATÇA VE KÖŞK BELEDİYELERİ DAHA ÇOK YARDIM ETMİŞTİ

Siyasi şova dönüşür kaygısını anlamadıklarını söyleyen Federasyon Başkanı Metin Çetin, “26 derneğin birleşmesiyle Aydın’da federasyonumuzu kurduk. Amacımız Türk ve Yörük kültürünü yaşatmaktır. Bununu dışında bir niyet yoktur. Aydın Belediyesinin yardımını engelleyenler bunun öz geleneğimiz olduğunu bilmiyorlar mı? Aydın Belediye Meclisinde bu yardımı engelleyenler kendilerinin iktidar olduğu belediyelerin katkılarını bilmiyorlar mı? MHP’li bir belediye başkanının olduğu Atça ve AK Partili bir belediye başkanının olduğu Köşk’te belediye meclisleri, bölgelerinde yapılacak deve güreşleri, için 100’er bin TL yardım yapma kararı aldı. Bize Aydın’da itiraz edenler kendi belediyelerinde iki kat yardım yapılmasına itiraz etmedi” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN YAPACAĞIZ”

Çetin, “Bizin siyasetle işimiz yok. Biz federasyon olarak siyaset üstüyüz. Ben MHP milletvekili Ali Uzunırmak’ı iyi tanırım, o da beni tanır ama Özlem Çerçioğlu ile yan yana hiç gelmedik. Böyle bir karar alınmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Ancak tüm engellemelere rağmen biz Yörük’üz; birbirimize kenetleniriz. 22 Aralık’ta bu deve güreşlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

AYDINLILARA VE YÖRÜKLERE AYIP ETTİLER

Kararla ilgili görüşlerini aldığımız, deve güreşi sevdalısı ve kendisinin de devesi olan Aydınlı iş adamı Bülent Koç  “Bu yardımın reddedilmesi çok ilginç. Bu kararı alanlar kendi halkını tanımıyor. İlimizde 170 yıldan beri yapılan deve güreşlerinin engellenmek istenmesine çok şaşırdım. Aydınlılara, Yörüklere ayıp etmişler; çok yanlış olmuş. AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin ne yapmak istediğini anlayamadım”  dedi.

suha-bayirli.jpgAYDINSPOR 1923’E DE BÜYÜK KATKISI OLACAKTI

30 bin kişinin izleyeceği ve Türkiye’nin en önemli 200 devesinin katılacağı etkinliğin gelirleri en çok Aydınspor 1923’ü rahatlatacaktı. Deve Güreşlerine yardımın engellenmesine bir tepki de Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Süha Bayırlı’dan geldi.  Alınan kararın sporu ve deve güreşini desteklememek anlamına geldiğine dikkat çeken Bayırlı, “Alınan siyasi ve yanlış bir karardır. Aydın güreşlerinde siyasi şov olacağını iddia edenlerin niyeti bellidir. Aynı dönemde Atça’da da güreşler var. Bu kararı alanların niyeti aslında kendilerinin şov yapma isteğidir. Gölgede kalma korkusudur. Ancak onların siyasi kaygıları Aydınspor 1923’ü de olumsuz etkilemektedir” dedi.

GÜREŞLER YAPILACAK VE BİZ GELİRİ ARA TRANSFERDE KULLANACAĞIZ

Başkan Bayırlı, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun her zaman spora destek verdiğini hatırlatarak “Çıkarılmak istenen zorluklara rağmen bu deve güreşleri yapılacak. Başkan Özlem Çerçioğlu da elinden gelen desteği bize mutlaka verecektir. Aydınspor 1923 olarak biz de bu güreşlerden sağladığımız geliri de ara transferde kullanacağız” dedi.

ÇERÇİOĞLU'NDAN DEVE GÜREŞİNE DESTEK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum