AK Partili Yavuz; “Çerçioğlu için üzülüyoruz”

AK Partili Yavuz; “Çerçioğlu için üzülüyoruz”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun siyaseten incir çekirdeğini doldurmayacak konularla gündemi meşgul ettiğini belirten Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, Çerçioğlu için üzüldüklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağı yönündeki açıklamalara cevap veren Milletvekili Yavuz, “Siyaseten incir çekirdeğini doldurmayacak mevzularda gündemi meşgul etmek, hakikaten zul sayılmalıdır” dedi.

Devlet işlerinin ağır sorumluluk gerektirdiğini kaydeden AK Partili Yavuz, “Hele hele son günlerde adeta yedi düvele karşı topyekun bir mücadele sürdürüyoruz. Doğumuzda batımızda bize diş geçirilmeye çalışıldığı bir dönemde, siyaseten incir çekirdeğini doldurmayacak mevzularda gündemi meşgul etmek, hakikaten zul sayılmalıdır. Bizim dünya görüşümüz bu yöndedir. Daha önemli konulara odaklanmamız ve gücümüzü bu yönde harcamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU İÇİN ÜZÜLÜRÜZ

Çerçioğlu’nun, şahsına yönelik olarak suç duyurusunda bulunmayı uygun gördüğü konusunda duyum aldığını ifade eden Milletvekili Yavuz şunları kaydetti:

“Doğrudur, yanlıştır bilemeyiz. Eğer öyleyse elbette kendi iradeleridir ve Türkiye de bir hukuk devletidir. Gereği yapılır. Neye alınmışlarsa, avukatımız gider, gereğini yapar. Burada asıl üzerinde durulması gereken, Sayın Çerçioğlu gibi bir yerel yöneticinin içine çekilmeye çalışıldığı kısır tartışma ortamıdır. Kendisini uzun yıllardır tanırız. Bu, etrafındaki nifak çetesini görememiş olmasından dolayı olsa olsa kendisi için üzülürüz. 

ÇERÇİOĞLU’NA TAVSİYE

Kendilerine ancak bir tavsiyemiz olabilir. Sayın Çerçioğlu, bu kısır tartışma ortamlarını derhal terk etsin ve Aydınlı olmanın ayrıcalığını hemşehrilerine yaşatmak için uğraşsın. Bu yörenin insanları, yanan 150 hektar ormanın sönmesi için hepimiz sahadayken, büyükşehir belediye başkanımız nerede diye bize sorduklarında, kendileri adına biz üzüldük. 

“SİYASETİN KADINI ERKEĞİ OLMAZ”

Siyasetin kadını erkeği olmaz. Ama biz yine de bir kadın belediye başkanından anne şefkatiyle hemşehrilerinin sorunlarına daha hassas yaklaşmalarını beklerdik. İfademiz bu yönde bir serzenişti. Vaatlerin yerine getirilmesinden ziyade, şova dönük medyatik hareketler, hemşehrilerimizin kendisine olan teveccühünü bu yönde kullanma tercihlerini ortaya koymuştur. 

Siyasetteki eşit şartların ağırlığını kaldıramayan bir zihniyet, 40 dakika uzaklıktaki dev yangının ateşini değil, kişisel hırsların partisi olan zihniyetin gündem yaratma oyununun heyecanına kapılmış görünmektedir. 

Dediğimiz gibi, ülkemizin gündemi, yöremizin gündemi farklıdır. Didim'de vuku bulan utanmazlıkların üzerini örtmek isteyen bu gibi girişimler olsa olsa kıymeti kendinden menkul hareketlerdir. Biz "aydın olmak için Aydınlıyız" şiarını benimseyerek yola çıktık. Dilerlerse şehrimiz için, toprağımız, insanımız için kendilerine de yol gösterir, güç veririz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.