AK Parti’nin Aydın’daki En Güçlü İsmi

Yerel seçimlerden zaferle çıkan AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Afyon kampını gerçekleştirdi..

Afyon kampında gündemin ana başlığı Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa da il ve ilçe teşkilatlarının yeniden gözden geçirilmesi ve buna bağlı olarak başarısız olan aralarında il ve ilçe teşkilatlarının görevden alınması gündeme geldi.

Basına yansıdığı kadarıyla aralarında Aydın’ın da bulunduğu 19 il teşkilatlarına istifa çağrısı yapılacak. Bu çağrıya uymayanlar görevden alınacaktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığına Süleyman Soylu’yu getirerek başlattı operasyonu.

Şimdi işin başında Süleyman Soylu var. Ve bu günlerde teşkilatlar sor mlgulanıyor. Başarısız olanlar işten el çektiriliyor.

Biraz geriye gidelim…

28 Mart 2004, 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014. Bu tarihlerin üçü de yerel seçimlerin yapıldığı tarih. AK Parti Aydın’da katılmış olduğu 2004 seçimlerinde belediyeyi kazanmış ancak bir süre sonra İlhami Ortekin partiden istifa etmişti. O dönem il başkanlığı koltuğunda Mehmet Erdem oturuyordu. Daha sonra yapılan iki seçimde koltukta Mehmet Sadık Atay vardı ve 2009 yerel seçimde de Özlem Çerçioğlu’na mağlup oldu. Üstelik son seçim büyükşehir seçimiydi ve sağın kalesi, Adnan Menderes’in memleketinde AK Parti seçim kaybedilmişti.

Adnan Menderes’in memleketinde Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeyi başarabiliyorsa bunun nedenini AK Partililer araştırdılar mı?

Sanmıyorum…

GERİSİNİ TAMAMLAYIN

İşte bu noktadan bakıldığında AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Sadık Atay ve yönetiminin istifasının istenmesi kaçınılmazdı… Tam bu sırada İl Başkanı Atay’ın Ankara ziyareti istifa beklentisinin en üst seviyeye çıkmasına neden oldu. Parti kulislerindeki iddiaya göre Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Atay’ı Ankara’ya davet etmiş, istifasını isteyecekti…

Her ne kadar bu durumdan birileri avuçlarını ovuşturuyor olsalar da avuçlarını okşamakla kalıp avuçlarını yaladılar. Çünkü Atay’ın imdadına Buharkent seçimleri yetişti. İstifası beklenen Atay, Ankara’dan güçlenerek döndü. Atay’ın 2015’te yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olması için Kasım ayında istifa etmesi gerekecek ama yine partiyi o yön verecek. Yön verirken birilerinin de AK Parti’de siyasi hayatı bitecek.

Bunun için önümüzdeki süreçte Atay’ın Aydın’da tavan siyasetinden ziyade taban siyaseti yapmayı tabana ne kadar önem verdiğini hissettirmesi gerekecek. Şayet bunu başarır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuç alırsa Atay’ın milletvekilliğinin önünde kimse duramaz. Bu da özellikle Milletvekili Mehmet Erdem için tehlike çanlarının çalması anlamına geliyor. Zira Erdem’le Atay’ın arasının iyi olmadığını sağır sultan bile biliyor.

İşte tam bu noktada hemen belirtelim Atay’ın desteği ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Savaş, milletvekilliği için pusuda bekliyor.

Milletvekili aday listenin biricisi ve ikincisini yazdım, gerisini siz tamamlayın…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum