AK Parti’nin işi çok zor

AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu.

2002’den bu güne kadar iktidarı elinde tutan AK Parti’nin il başkanlarını sırayla yazalım.

Ahmet Rıza Acar, Mehmet Erdem, İsmail Hakkı Eser, M.Sadık Atay, Ömer Özmen, Ahmet Ertürk…

Kurucu il başkanı Ahmet Rıza Acar bir dönem milletvekilliği yaptı. Acar’dan sonra il başkanlığına getirilen Mehmet Erdem üçüncü dönem milletvekili olarak Meclis’te. Erdem’den sonraki il başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı peygambere benzettiği gerekçesiyle “parti içi bir darbe” ile uzaklaştırıldı. 2008-2015 yılları arası il başkanlığı görevinde bulunan Sadık Atay, 7 Haziran’dan sonra 5 ay kadar vekillik yaptı. O dönem Atay’dan boşalan koltuğa Ömer Özmen oturdu. Ta ki ‘metal yorgunluk’ nedeniyle 2,5 yıl sürdürdüğü il başkanlından istifa edene kadar. Yerine iki dönem milletvekilliği yapan Ahmet Ertürk getirildi. Ancak ‘sağlık sorunları’ nedeniyle 82 gün sonra istifa etti. Bu istifadan sonra 6 ay önce görevden alınan Ömer Özmen yeniden il başkanı oldu.

Parti içinde bir grup il başkanı atanan isimden memnun. “Bizden bir isim oldu” diye seviniyor.
“6 ayda metal yorgunluk bitti mi?” diye tepki gösteren diğer bir grup kızgın. “Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı” düşüncesinde.

İl başkan ataması sonrasında partideki tablo böyle iken, yeni atanan il Başkanı Ömer Özmen ilk açıklamasını yapıyor ve “Geçmişe değil, geleceğe bakacağız. 2019 yılındaki üç seçimde en yüksek başarıya elde etmeye çalışacağız” diyor.

Böyle bir tablo orta yerde dururken, yeni İl Başkanı Ömer Özmen’in “En yüksek başarı” sözleri ne kadar gerçekleşebilir, insan gerçekten merak ediyor.

Zira…

Ömer Özmen’in söylediğini yapabilmesinin ne kadar zor olduğu apaçık ortada.
Parti Aydın’da ikiye, hatta üçe bölünmüş durumda.

Bu şartlarda…
Gerçekten zor Ömer Özmen’in işi.
Tüm iyi niyetini takınması halinde bile, bu bölünmüşlüğe bir son verebilmesi mucize gerektiriyor.

Çünkü…
Yukarıda da söylediğimiz gibi AK parti Aydın’da büyük bir bölünmüşlük yaşıyor.
Yaşanan bu bölünmüşlük, tarafların birbirlerine karşı olan kuyruk acısını da her geçen gün körüklüyor.

Hadi bölünmüşlüğe son verdi diyelim…

Siyasette başarının sırrı iktidar olmaktan geçer.

AK Parti’yi yerelde iktidar yapabilecek mi?

Öyle falanca belediyeye “AK Parti bayrağını dikeceğiz” demekle iktidar olunacağı düşünülüyorsa söyleyecek sözüm yok! Gerçekten yerel iktidar isteniyorsa bunun yolu evin içindeki tartışmayı, iç çekişmeyi sonlandırmaktan geçer. Bu bir…

Bugünden yarına olacak iş değil ama merkez sağ oyları alabilmekten geçer. Çünkü bunların çoğu CHP’ye kerhen oy veriyor. Neden mi? AK Parti’nin karar ve uygulamaları nedeniyle korku ve tedirginlik yaşıyorlar da ondan... Geçenlerde ziyaret ettiğim Aydın siyasetinin önemli bir ismi, “Hiçbir dönem korkmadım, AK Parti döneminden korktuğum kadar…” dediğinde ben bile ürperdim, korktum... Bu korkuyu gideremezseniz, merkez sağın oyunu alamazsınız. Bu iki…

Özellikle18-35 yaş aralığındaki seçmen partizan değil. Kendilerini birey olarak gördükleri için adı ne olursa olsun oy verdikleri partiyi eleştiriyorlar. En önemlisi oy verdikleri partide kalıcı değiller. 2019 seçimlerinin kilit noktası işte bu seçmenler olacak. Bu yaş grubuna yönelik partiyi cazibe merkezi haline getirmek zorundasınız. Bu üç…

Bir de buna 2019 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak yeni seçmenleri eklememiz gerekecek. AK Parti’nin bu gençlere ulaşması gerekiyor.

Peki, bunlar nasıl olacak?

Öncelikle Ömer Özmen’in AK Parti’nin 16 yıldır iktidar olduğunu Aydınlılara hissettirmesi gerekiyor. Gerek parti yönetiminde ve gerekse bürokrasi atamalarında Aydınlılara sahip çıkması lazım. Kendini AK Parti Teşkilatı gibi gören cemiyet, dernek, platform adı altında faaliyet gösteren kraldan çok kralcılara çeki düzen vermesi, kendisi gibi düşünmeyenlere kulak vermesi artık zaruri hale geldi.

Aksi halde AK Parti’nin Aydın’da işi çok zor.

Ömer Özmen’in işi daha da zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.