AK Parti'nin Kazanan ve Kaybedenleri

"AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?" sorusuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. Karar dün İzmir’de açıklandı.

Son günlerde Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem isimlerinin gündeme oturmuştu. Bu iki isimden birinin tercih edileceği belliydi.

Son hamleyi Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı, 2011 seçimlerinde AK Parti 4’üncü sıra adayı Mustafa Savaş yaptı. Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Başbakan Erdoğan'dan yeniden vize almayı başardı!

ATAY’IN KREDİSİ DEVAM EDİYOR

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eşi tarafından akrabası olsa da; Savaş’a başkanlık yolunu açan AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Sadık Atay olduğunu söylemek gerekir.. Atay’ın uzun bir süreden beri Savaş’ın aday olmasını istediği biliniyordu. Bu olayla Atay’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında kredisinin devam ettiği söylenebilir.

Savaş, özellikle Mehmet Sadık Atay ve onu destekleyen il teşkilatının aday gösterilme hamlesi karşısında sahaya indi. Tabii ki milletvekilleri Ali Gültekin Kılıç ve Semiha Öyüş’ün de “Mustafa Savaş” dedikleri bilinmekteydi.

ATAY İLE ERDEM ARASINDAKİ GİZLİ ÇEKİŞME

Dediğimiz gibi Mustafa Savaş’ın perde arkasında aday olması için görünmez bir kahramanı vardı.

O isim Mehmet Sadık Atay’dı…

Atay ile Mehmet Erdem arasında gizli bir çekişme olduğu biliniyor, Atay bunu kamuoyuna yansıtmamaya özen gösteriyordu. O hep Mustafa Savaş’ı destekledi ama basın ve kamuoyuna renk vermedi.

Hep dinledi..

'Takdir Başbakan’ımın' dedi..

Ve sonunda başardı!..

İşte siyaset bu!..

Uzun lafın kısası günlerce süren “Temayül yoklamasından Mustafa Savaş, anketlerden Mehmet Erdem çıktı”  tartışmaları, kulis çalışmalarının ardından son hamleyi yapan M. Sadık Atay güldü!..“Siyaset bilmiyor” dedikleri Atay, Mustafa Savaş’ın adaylığını  nerede ise  kuyunun içinden çıkardı..

Mustafa Savaş’a hayırlı olsun!..

Tabi bu durum her şeye rağmen aday olup Aydın üzerinde gücünü sürdürmek isteyen Erdem için de ağır bir siyasi yenilgi oldu. Bu durum genel seçimlere nasıl yansıyacak onu da göreceğiz.

EFELER’DE SON DURUM!..

Peki bu arada Efeler’de ne olacak? diye soranlar vardır! 

Hüseyin Aksu, Rıza Posacı, Hüseyin Turgut ve Nail Kaplı resmen aday adayı olsa da; AK Parti Efeler ilçe Başkanı Gökhan Ökten isminin ön plana çıktığı ve Ankara'da masaya yatırıldığı haberlerini aldık.

İşte bu noktada Genel Merkez'in büyükşehir belediye başkan adayı, milletvekilleri ve il başkanının görüşlerini de alarak karar vereceğini belirtelim.

İSTİFALAR SAKLANIYOR

Kulislere yansıyan bilgilere göre Gökhan Ökten, Sadık Atay’ın isteği üzerine Efeler ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Ama istifa devlet sırrı gibi saklanıyor.

Sadece istifa eden Gökhan Ökten mi?

Tabii ki hayır!

İl Yürütme Kurulu üyeleri; Naci Somer ve Zeki Altın, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Hatice Palak, Hasan Uğur, İbrahim Gündeş Efeler belediye meclis üyeliği için Nuri Güler ise Köşk ilçesi belediye başkanlığı yada meclis üyeliği için istifalarını verdiler.

Kulislerden yansıyan haber ve yorumları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz..

Temennimiz seçimlerin Aydın’a yakışan centilmenlikle geçmesi..

Yarış ne kadar kaliteli olursa Aydın’ın kazancı da o ölçüde artar..

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum