AK Parti’nin ‘komisyoncu’ milletvekili

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 2001'de kuruldu ve girdiği ilk seçimlerde tek başına iktidara geldi. Daha sonra girdiği bütün seçimlerde de en yüksek oyu alan parti oldu ve 20 yıla yakın bir zamandır iktidarını korudu.

Bu partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan da önce başbakan, daha sonra cumhurbaşkanı olarak partisinden de yüksek bir kamuoyu desteğine sahip olduğunu gerek genel seçimler, gerek kamuoyu yoklamaları gösteriyor.

Ülke genelinde rekor bir başarıya imza atan AK Parti, bir türlü Aydın’da başarılı olamadı. Bu satırların yazarını takip edenler hatırlayacaktır. Başarısızlığın nedeninin AK Parti içindeki AKP’liler olduğunu yazmış, AK Parti’nin atadığı bürokratların Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun değirmenine su taşıdığını örnek vererek anlatmıştık.

Hatırlayalım…

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da yaptığı başka bir konuşmasında “Bize Ömer'ler lazım. İşte biz bu Ömerleri bulduğumuz zaman şunu bilesiniz ki şu anda geldiğimiz konumdan çok daha farklı bir konuma Allah'ın izniyle çıkacağız. Hiç endişeniz olmasın” ifadesine yer vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 2019 yerel seçimlerinden aldığı güçle, “Geliyor gelmekte olan” diyerek iktidar mücadelesi veriyor.

Ekranların karşısında sürekli kavga eden AK Parti ve CHP’liler, sıra kendi çıkarlarına gelince ortak hareket etmekten çekinmiyorlar. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda uzlaşan AK Parti ve CHP’liler, söz konusu halkın sorunları olunca nedense bir araya gelemiyorlar.

Bunun bir örneği İzmir’de yaşandı. A3 Haber yazarı Serdar Öztürk, “Rantta buluştular: AKP’li Özgener ile CHP’li Çerçioğlu’nun ortak noktası ne?” başlıklı yazında rantta birleşmeyi gözler önüne serdi. Öztük’ün yazdıklarını tekrar edecek değilim ama kısaca özetleyelim. Çerçioğlu ailesinin “okul alanı” imar notlu arazilerinin “otopark alanı”na AK Partili Mahmut Özgener’in de ortağı olduğu şirketin arsası “ticaret+turizm+konut alanı” olarak AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oyları ile değişti.

Çerçioğlu ailesi İzmir’de bulunan arazilerinin imar notunun değiştirilmesi için daha önce de girişimlerde bulundu. Toplantı Çerçioğlu ailesine ait NYSA Otel’de gerçekleşti. “Komisyoncu” olarak bilinen AK Partili milletvekilinden yardım istendi. Taraflar toplantıdan mutlu ayrıldı ama anlaşmanın neyin karşılığında yapıldığı konusuna konan soru işareti hala yerinde duruyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile de uzaktan akraba da olan bu milletvekili, Çerçioğlu ailesine ait arsanın imar sorununu çözmek için kolları sıvadı. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletti. Ama yanlış hesap bakanlıktan döndü.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş milletvekilleriyle yaptığı bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarını aktarmış ve şöyle demişti:

“Partide ahbap-çavuş ilişkisi değil, şehirde tanınan, bilinen, güvenilir, Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi kişilerle yolumuza devam edeceğiz. Hz. Ömer'in bir ismi de Faruk'tur. Faruk'un da anlamı doğru ile yanlışı ayırabilendir. Bizim de doğru ile yanlışı ayırabilen arkadaşlarla yola çıkmamız lazım.”

Bu noktada Numan Kurtulmuş’a ve AK Partililere sormak lazım…

AK Parti iktidarından kuvvet alan, “komisyoncu” olarak bilinen milletvekiliyle yol yürümeye devam edecek misiniz? 

İzleyip, göreceğiz...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum