AK Parti’nin Menemen adayı Pehlivan: "Miami sahilleri Menemen’de olacak"

AK Parti’nin Menemen adayı Pehlivan: "Miami sahilleri Menemen’de olacak"

Cumhur İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, düzenlenen lansman toplantısında projelerini duyurdu.

Cumhur İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, düzenlenen lansman toplantısında projelerini duyurdu. Sahneye tahta iskemle ile çıkarak herkesi şaşırtan Pehlivan, "Göreve geldiğimizde makam koltuğu bile haczedilmiş durumdaydı. Masamda iskemleyi kullandım" diye konuştu. Pehlivan, "Menemen'i 3 yılda İzmir'in, 5 yılda Türkiye'nin; en güzel, en görsel, en yaşanabilir, en tercih edilen, en hayranlıkla bakılan ilçesi haline getireceğiz. 27 kilometre sahilimizi bir cazibe bölgesi haline getiriyoruz. Miami sahilleri Menemen'de olacak dersem abartmış olmam" dedi.

Yerel seçimler için yeniden aday gösterilen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçimi kazanması halinde yapacakları projeleri kamuoyuyla paylaştı. Pehlivan, Tepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen lansman toplantısında, projelerini başlıklar altında topladı.

Tahta iskemle ayrıntısı: "Makam koltuğu bile haczedilmişti, iskemleyi kullandım"

Menemen'e dair video gösteriminin ardından Aydın Pehlivan, sahneye tahta iskemle ile çıktı. Pehlivan'ın sahneye iskemle sandalye ile çıkması katılımcıları şaşırttı. Bunun sebebini açıklayan Başkan Pehlivan, "Göreve geldiğimizde, belediyemiz borçları yüzünden iflas noktasına gelmişti. Hatta başkanlıkta makam koltuğu bile haczedilmiş durumdaydı. Göreve geldiğimde masamda bu iskemleyi kullandım. O günden beri de makam koltuğum bu tahta iskemledir; çünkü nasıl bir belediye devraldığımızı göstermektedir" diye konuştu.

Aydın Pehlivan, Menemen'in, İzmir'in yıllarca unutulmuş ilçesi olduğunu, artık parlama vaktinin geldiğini söyledi. Pehlivan, "Menemen'i 3 yılda İzmir'in, 5 yılda Türkiye'nin; en güzel, en görsel, en yaşanabilir, en tercih edilen, en hayranlıkla bakılan ilçesi haline getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Menemenli üniversitelimize 20'şer bin liralık destekte bulunacağız"

Eğitime vurgu yaparak kentte yapacakları eğitim desteklerini açıklayan Pehlivan, "Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ'ın, üniversite öğrencilerimize 10'ar bin liralık destek sözüne 10'ar bin lira da biz ekleyerek toplamda her Menemenli üniversitelimize 20'şer bin liralık destekte bulunacağız. YÖK başkanımızı ziyaretimiz sonucu, Bakırçay Üniversitemizin tıp ve ziraat fakülteleri ile iki de meslek yüksekokulu ilçemize değer katacak. Bu meslek yüksek okullarımızdan en az biri de Asarlık'ta yer alacak" dedi.

Çiftçi bir ailenin evladı olarak, tarım ve hayvancılık projelerinin kendisi için çok kıymetli olduğunu anlatan Aydın Pehlivan, "240 bin dekar tarım arazisi bulunan Menemen'imizde, tüm çiftçilerimizin tarımsal potansiyelini, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın et ve süt verimini en üst düzeye çıkarmaya kararlıyız. Bu kapsamda hayvanlarımız için yem fabrikası kuruyoruz ve fabrika açıldığında vatandaşlarımıza ilk yemleri de hediye edeceğiz" diye konuştu.

Menemen'e bir baraj kazandırmak istediğini ifade eden Pehlivan, Değirmendere Barajı projesini hayata geçireceklerini belirtti.

400 yataklı hastane

Aydın Pehlivan, sağlık açısından da Menemenlileri çok önemsediklerini ifade etti. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından Yahşelli'de 400 yataklı devlet hastanesi yapılacağının altını çizen Pehlivan, "Menemen'e müjdemiz olsun. Üstelik mevcut hastane binamız da yenilenerek bölgenin en büyük diş polikliniği olacak. Kadınlarımız için yeni dönemde de mamagrofi tarama testlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Aydın Pehlivan, Menemen'in eski otogarını yenileyerek Kemeraltı gibi bu alana yatay mimariye sahip bir açık hava çarşısı kuracaklarını ifade etti.

Otoyoldan; Günerli, Seyrek, Maltepe, Bağarası güzergahındaki yolun duble yol olması için projenin onaylandığını, yatırım bütçesine alındığını, bu yılın son çeyreğinde ihalesinin yapılacağını dile getiren Pehlivan, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte 5 yıl içinde Seyrek kanal yolundan Bülent Ecevit Bulvarına kadar olan arka yol ve Kesik-Maltepe yolunun duble yol olmasıyla ilgili olarak sürecin takipçisi olacağız. Kent-2'ye de müjdemiz olsun. Buraya da bir battı-çıktı kazandıracağız."

Şehir müzesi projesi

Menemen'in bugüne kadar bir şehir müzesi olmadığını anlatan Pehlivan, "Bu kapsamda AR-GE müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz kent arşivi birimimizle, 2 yılı aşkın süredir hem sözlü tarih araştırmaları yaptık hem de binlerce materyal topladık. Şimdi bu muazzam eşyalar ve materyallerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için Menemen Belediyemizin karşısındaki düğün salonu önüne, tarihi kaymakamlık binasını aslına uygun olarak yeniden inşa edip, buraya şehir müzesi kazandırıyoruz" diye konuştu.

"Bölgesel kültür evleri sanat etkinlikleri için üs olacak"

Kültür ve sanatın toplum için önemli olduğunu dile getiren Aydın Pehlivan, "Maltepe ve Asarlık'ta kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan bölgesel kültür evleri, kültürümüzün farklı güzelliklerini yansıtacak ve sanat etkinlikleri için birer üs olacak. Kent 2'de pazar yeri ile yeni yaptığımız parkın arasındaki alana bir sanat sokağı kazandırıyoruz. İlçemize bir de müzik yapım ve kayıt alanı kazandırarak, gençlerimizin ürettikleri müzikleri dijital ortama aktarabileceği bir imkan sunacağız. Vatandaşlarımızın atış eğitimi alabilecekleri, lisanslı avcılarımızın ve sporcularımızın becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunacak poligon tesisimiz, ilçemizdeki atıcı derneklerinin de buluşma noktası olacak" ifadelerine yer verdi.

"Miami sahilleri Menemen'de olacak"

Menemen'de 27 kilometre sahil şeridinin bulunduğunu, bu potansiyeli kullanamayan tek ilçe olduklarını söyleyen Pehlivan, "Bu dönemde Maltepe Süzbeyli bölgemizde inşallah hemşehrilerimiz denizle ve plajla buluşacak, Menemen'den ayrılma ihtiyacı hissetmeden tatil yapabilme imkanına sahip olacak. Bunun için öncelikle bataklık ve balçık alanı kurutacağız. Ardından bölgedeki balıkçı barınağını daha modern daha işlevsel hale getiriyoruz. 27 kilometre sahilimizi de; bisiklet yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, spor alanları, yürüyüş alanlarıyla bir cazibe bölgesi haline getiriyoruz. Sahilimizde bir de marinanın yer almasıyla birlikte bu bölgeye ticari hareketlilik getiriyoruz. Alana koyacağımız kuş gözlem kuleleriyle dünya çapında doğa fotoğrafçılarının ilgisi Menemen'de olacak ve foto safari düzenleyeceğiz. Miami sahilleri Menemen'de olacak dersem abartmış olmam" şeklinde konuştu.

'Gözümüz Körfezde" projesine dair de bilgiler aktaran Pehlivan, sözlerine şunları ekledi:

"Menemen'ime Seyrek'te, "Gözümüz Körfezde" ismiyle tabiri caizse bir London Eye kazandırıyoruz. Bu dev dönme dolap, değil İzmir'in, değil Türkiye'nin, dünyanın en büyüğü olacak. Buraya ayrıca Açık hava arabalı sinema kazandıracağız."

"Engelsiz bir Menemen"

"Hepimiz birer engelli adayıyız. Son 20 yılda iktidarımız tarafından engellilerimiz için kamuda istihdam, anayasal haklar ve birçok müjdenin, Menemen'de de bir izdüşümü olsun istedik" diyen Pehlivan, şu sözlere yer verdi:

"Bu sebeple ilçemize engelsiz yaşam merkezi kazandıracağız. Özel çocuklarımız için en modern tedavi ve rehalibitasyon imkanlarının yer alacağı tesisimiz, çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Altını çizerek söylüyorum ki; bu tesisimizin içinde özel bireylerin ve ailelerinin sosyal hayata aktif katılımını kolaylaştırmak, ebeveynlerin bakım yükünü hafifletmek adına mola evi projesini hayata geçiriyoruz."

Yeni stadyumu Ulukent Caner Ok Tesislerinin bulunduğu alanda inşa edeceklerini vurgulayan Pehlivan, "Adını da 100. Yıl Atatürk Stadı koyacağız. Bu stadımızın alt kısmına da Çömlek Köyü ve Toprak Sanatları Atölyesi kuracağız" cümlelerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.