Akademi İksev’de Mehmet Balkan İle Kareografi Ustalık Sınıfı

Akademi İksev’de Mehmet Balkan İle Kareografi Ustalık Sınıfı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi verdiği oluşumu Akademi İKSEV Ustalık Sınıfları dünyaca ünlü Türk koreograf ve balet Mehmet Balkan’ın Koreografi Ustalık Sınıfı ile devam ediyor. Genç dansçılar, Mehmet Balkan

- İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi verdiği oluşumu Akademi İKSEV Ustalık Sınıfları dünyaca ünlü Türk koreograf ve balet Mehmet Balkan’ın Koreografi Ustalık Sınıfı ile devam ediyor. Genç dansçılar, Mehmet Balkan ile 5.6.7 ve 8 Mayıs 2014 tarihlerinde ustalık sınıfının yanı sıra, “Repetitörlükte öne çıkan unsurlar” ve “Koreografi üzerine deneysel çalışmalar” konu başlıkları ile çalışacak.

Daha kariyerinin ilk yıllarında yeteneği ile hızla yükselen Mehmet Balkan, çok kısa sürede Avrupa’nın yanı sıra tüm dünya bale ve dans çevrelerinde beğenilen bir isim olmuştur. Ankara Devlet Konservatuarı’nın Bale Bölümü’nden üstün bir dereceyle mezun olan Balkan, yeteneğini fark eden Dame Ninette de Valois aracılığıyla eğitimine Londra Kraliyet Balesi’nde devam etmiştir. Ardından Bolşoy Devlet Tiyatrosu’ndan burs kazanan Balkan, Rus tekniğinde de uzmanlaşmıştır. Münih Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu’nda konuk baş dansçı, Hannover Devlet Opera Tiyatrosu’nda, Portekiz Ulusal Balesi’nde ve Türkiye Devlet Opera ve Bale Tiyatroları’nda sanat yönetmenliği ve Baş Koreograf görevlerini üstlenmiştir. 2008 yılından bu yana Türkiye’de bulunan toplam 6 Ulusal Bale Tiyatrosunun tamamında Baş Koreograf ve Sanat Danışmanı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2014.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.