“Akdeniz’den Toros’lara Sarıkeçililer” İçin Aydın’da İmza Günü Düzenlendi

“Akdeniz’den Toros’lara Sarıkeçililer” İçin Aydın’da İmza Günü Düzenlendi

Konyalı Yazar Zeki Oğuz’un uzun yıllar süren araştırmaları sonucu kaleme aldığı “Akdeniz’den Toros’lara Sarıkeçililer” kitabı için Aydın’da imza günü düzenlendi.Konyalı Yazar Zeki Oğuz’un Sarıkeçili Y...

Konyalı Yazar Zeki Oğuz’un uzun yıllar süren araştırmaları sonucu kaleme aldığı “Akdeniz’den Toros’lara Sarıkeçililer” kitabı için Aydın’da imza günü düzenlendi.

Konyalı Yazar Zeki Oğuz’un Sarıkeçili Yörüklerinin yaşam tarzı, gelenek ve göreneklerini araştırarak kaleme aldığı “Akdeniz’den Toros’lara Sarıkeçililer” eseri okuyucularla buluştu. 1. Baskısı yapılan ve büyük ilgi gören 184 sayfalık kitap büyük ilgi gördü. Yaza Zeki Oğuz, çocukları ve torunlarının yaşadığı Aydın’da kitabı için imza günü düzenledi. İmza gününe Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke’nin yanı sıra çok sayıda kitapsever katıldı.

Eserlerini imzalayan Konyalı Yazar Zeki Oğuz, “Uzun süren bir araştırmanın ardından kaleme aldığım Akdeniz’den Toros’lara Sarıkeçililer eserim tüm kitapçılarda satışa çıktı. Kitapta yazının yanı sıra çeşitli bölgelerden derlediğim Yörüklerin yaşantısını anlatan fotoğraflar da yer alıyor. Bir Yörük vatanı olan Aydın’da bu kitabını tanıtmayı uygun buldum. Eserimde Sarıkeçili Yörüklerinin yayladan kışlağa ve ya kışlaktan yaylaya göçleri, adetleri, gelenekleri, yaşayışları ile kültürleri hakkında bilgiler yer alıyor. Kaybolmakta olan Yörük adet ve geleneklerinin yaşatılması ve de gelecek nesillere aktarılmasını çok önemli buluyorum” dedi.

Yazar Oğuz’ın kendisine imzalı bir kitap hediye ettiği Yörük Derneği Başkanı Duran Teke ise, Oğuz’a Yörükler hakkında yaptığı araştırmadan ötürü teşekkür ederek; “Bir Yörük ve Yörük Derneği Başkanı olarak yapılan bu çalışmayı faydalı buluyorum ve takdirle karşılıyorum. Herkesin okumasını tavsiye diyorum. Bu çalışmayı yapmış olması ve bu imza gününü Aydın’ımızda düzenlediğinden ötürü Sayın Zeki Oğuz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.