Akıncı Üssü davasının 17. celsesi

Akıncı Üssü davasının 17. celsesi

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 17. celsesinde Akıncı Üssü eski komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in çapraz sorgusu...

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 17. celsesinde Akıncı Üssü eski komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in çapraz sorgusu devam etti. Evrim müşteki avukatlardan birinin sorusu üzerine, "Fetullah Gülen benim için irticacı. Eğer mahkeme heyeti Fetullah Gülen’e terörist başı derse ben de öyle olduğunu kabul ederim. Benim için irticacı olması ile terörist olması arasında hiçbir fark yok" dedi.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 17. celsesi bugün görüldü. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekilerin katıldığı dava, Akıncı Üssü eski komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in çapraz sorgusuyla devam etti.

Kendisini hala TSK’nın bir parçası gördüğünü ifade eden sanık Evrim, müşteki avukatlardan birinin "Fetullah Gülen’e terörist başı diyebiliyor musunuz?" sorusuna, "Fetullah Gülen benim için irticacı. Eğer mahkeme heyeti Fetullah Gülen’e terörist başı derse ben de öyle olduğunu kabul ederim. Benim için irticacı olması ile terörist olması arasında hiçbir fark yok" dedi.

Evrim, sanık avukatlarından gelen bir soruya ilişkin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a "Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı, biraz sonra göreceksiniz" diyen eski Tümgeneral sanık Mehmet Dişli hakkında, "Kesinlikle darbenin yanında değildi" iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.