“Akşener Konusunda Bahçeli Haklı”

“Akşener Konusunda Bahçeli Haklı”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener’in MHP’li olmadığını öne sürerek, “Akşener konusunda Bahçeli haklı. Değiş...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener’in MHP’li olmadığını öne sürerek, “Akşener konusunda Bahçeli haklı. Değişim evet, ama bu AK Parti ile yolu kesişmiş bir isimle olamaz. Doğru ismi bulup hata yapmamak lazım” dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener’in ülkücü iradeyi temsil edemeyeceğini iddia ederek, “Akşener konusunda Bahçeli haklı. Değişim evet ama bu AK Parti ile yolu kesişmiş bir isimle olamaz. Doğru ismi bulup hata yapmamak lazım. Milliyetçi iradeyi Türk İslam Davası geleneğinde kırığı olmayanlar idare etmeli. Mevcut yönetimden memnun olmayanların ne olursa olsun değişim arzusu Akşener ismini de gündeme taşısa Akşener Milliyetçi iradeyi temsil edemeyecek kadar AK Parti ve muadili partilerle beraber siyaset yapmış ve bu gelenekten gelmiş biridir. Bu manada ülkücü iradeyi temsil etmesi mümkün dahi olamaz” dedi.

“BAHÇELİ KONGRE SÜRECİNİ UZATMAMALI”

Ahmet Reyiz Yılmaz, “Devlet Bahçeli hem kendi sağlığı hem de tabandaki değişim arzusunu da göz önüne alarak Kongreyi toplamalıdır. Kongrenin toplanması demokratik bir süreçtir. Bu süreç içerisinde sayın Bahçeli’nin adaylığı da elbette haktır. Fakat bu hakkı tabanı ve istekleri yok sayarak kullanma arzusu kimsenin iradesinde değildir” diye konuştu.

“AKŞENER’İN MHP’Lİ OLMADIĞI BİLİNEN BİR GERÇEK”

“Akşener AK Parti muadili bir siyasi hareketin içinde siyasete katılım sağlamış ve AK Partinin de kuruluş aşamasın da yer almış isimlerden biridir” diyen Yılmaz, “MHP içerisinde bir dönem siyaset yapmış olması tamamen Bahçeli’nin arzusu ile olmuştur. Bu durum Akşener’i milliyetçi iradeyi temsile yeterli kılmamaktadır. Bu konuda sayın Bahçeli’nin fikrini önemsiyorum” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.