Aksu’dan Ortekin ve Çerçioğlu’na sitem!

Aksu’dan Ortekin ve Çerçioğlu’na sitem!

Aydın Belediye başkanlarından Hüseyin Aksu, kendisinden sonra belediye başkanlığı görevinde yürüten İlhami Ortekin ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sitem etti.

Aydın Belediye başkanlarından Hüseyin Aksu, “Tabeladan sildiler ama adımızı bu kentten silemediler… Eserlerimizi, ağaçlarımızı, yollarımızı kazdılar, yaktılar, söktüler, yıktılar… Ama hala binlerce eserimiz ayakta. Üstüne bir eser bırakamadılar” diyerek kendisinden sonra göreve gelen İlhami Ortekin ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştiride bulundu.

“ÇOK MÜTEVAZI AÇILIŞLAR YAPARDIK”

Atatürk Koşu Yolu’nun 20 yıldır Aydın halkına hizmet verdiğini belirten Başkan Aksu, “Ben, bu tesisi yaptığım için yargılandım. (karayolları ve demiryollarının arazisine izinsiz tesis yaptığım için) Çok mütevazı açılışlar yapardık. Masraf olmasın diye. Bakanları filan çağırmazdık. Onları ağırlamak masraflıdır. Ayrıca, Belediye personelini açılışlara getirip kendimizi alkışlatmazdık. Personelin maaşı devlet parası, vatandaşın parası diyerek, onların mesaisini böyle törenlerde harcamazdık. Musa hocam (Yıldırım) benimle yarışmıştı. Allah rahmet eylesin. Aymas başkanı Hasan bey, (Yoğurtçu) Şoförler Odası Başkanı Alaattin bey (Tuncer) beni hiç yalız bırakmadılar...” dedi.

“ADIMIZI BU KENTTEN SİLEMEDİLER”

Koşu yolunda bulunan tabelada yazılı, "Spor yaparak kaybedilen zaman yaşamdan kazanılır" şeklindeki sözün kendisine ait olduğunu açıklayan Aksu şunları kaydetti:

“Bu kentte adımı yazdığım tek tabela budur. Onunda altındaki adımı, sevgili İlhami Ortekin görevi bıraktığımız ertesi günü sildirmiş.. Ama, adımızı bu kentten silemediler.. Eserlerimizi, ağaçlarımızı, yollarımızı kazdılar, yaktılar, söktüler, yıktılar.. Ama hala binlerce eserimiz ayakta. Üstüne bir eser bırakamadılar...”

Aksu, Atatürk Koşu Yolu açılışından fotoğraf paylaşmayı ihmal etmedi.

r-1-060.jpgr-2-052.jpgr-3-035.jpgr-4-025.jpg

r-5-014.jpgr-6-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.