Aktivistlerden Empati İftarı

Aktivistlerden Empati İftarı

Kağıthane’de bir grup aktivist, savaşlarda ve açlıktan ölen insanlara dikkat çekmek, lüks iftar sofralarına karşı duruş sergilemek amacıyla pide, 3 adet hurma ve bir şişe sudan oluşan menüyle iftar ya...

Kağıthane’de bir grup aktivist, savaşlarda ve açlıktan ölen insanlara dikkat çekmek, lüks iftar sofralarına karşı duruş sergilemek amacıyla pide, 3 adet hurma ve bir şişe sudan oluşan menüyle iftar yaptı.

Türkiye’nin en israfsız iftarı Kağıthaneli bir grup aktivist tarafından Hasbahçe’de verildi. Her yıl savaşlar ve açlıktan ölen yüz binlerce insana dikkati çekmek isteyen Kağıthaneli aktivistler; aynı zamanda bu iftar programının lüks iftar sofralarına ve israfa bir karşı duruş olduğunu belirttiler.

Kağıthane Hasbahçe’de yapılan iftar,  Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlarken menüde pide, 3 adet hurma ve bir şişe de su vardı.

İftarı düzenleyen Selahattin Çam, "Ramazan fakirin, aç olanın halinden anlamaktır. Lüks sofralarda israf edilen onlarca yemekle fakir fukaranın halinden anlayamayız. Amacımız buna dikkati çekmekti’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.