Albaraka Sanat Galerisi’nde "40 Yılın Sonunda Eslâfın Yolunda” sergisi

Albaraka Sanat Galerisi’nde "40 Yılın Sonunda Eslâfın Yolunda” sergisi

Klasik Türk-İslam sanatlarını yaşatmak, sanatçıları desteklemek ve ortaya çıkan sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturmak amacıyla hizmete açılan Albaraka Sanat Galerisi, Ahmet Sabri Mandıracı’nın...

Klasik Türk-İslam sanatlarını yaşatmak, sanatçıları desteklemek ve ortaya çıkan sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturmak amacıyla hizmete açılan Albaraka Sanat Galerisi, Ahmet Sabri Mandıracı’nın "40 Yılın Sonunda Eslâfın Yolunda" hat, ebru ve resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Albaraka Türk, bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra hat sanatına verdiği önem gereği uzun süredir çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştiriyor. Yüzyıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek için çıktığı yolda klasik Türk-İslam sanatları alanında faaliyet gösteren Albaraka Sanat Galerisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. Kısa zaman önce açılışı gerçekleştirilen Albaraka Sanat Galerisi hat, ebru ve resim dallarında, 40 senedir önemli eserler ortaya koyan Ahmet Sabri Mandıracı’nın "40 Yılın Sonunda Eslâfın Yolunda" başlıklı ilk sergisine ev sahipliği yaptı.

12 Haziran’da Albaraka Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen "40 Yılın Sonunda Eslâfın Yolunda" sergisi, sanatçının 40 yıllık birikiminde yer alan birbirinden güzel eserleri misafirlerin geleneksel sanatların ihtişamıyla buluşmasını sağladı. 21 Haziran’a kadar devam edecek olan sergide 12’si hat, 16’sı resim ve geri kalanı ebru olan 40 eser sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

40 yıl sonra tüm sanatsal birikimlerini bu sergi ile izleyicilerle buluşturmaktan heyecan duyduğunu belirten Ahmet Sabri Mandıracı, ”İlk sergim. Sanatta Kırkıncı yılım. Hat ile başlayıp sonrasında Ebru ve resim ile devam ediyorum. Bu işlerde ortaya koyduklarımızı milletimizle paylaşmak sanatsever dostlarla birlikte olmak arzusuyla böyle bir sergi vücut buldu. Hocalarımızın izinde giden anlamında olan eslafı sergimizin adını verdik. Hocam Mustafa Düzgün bu kelimeyi çok kullanırdı. Eslaf yolu istikametinde bir sergi oldu. Askeri okullarda ilk Ebru uygulamaları bendeniz ile başladı. Seçmeli ders olarak eğitsel kollarda bu tatbikatı devam ettirdik. Kara harp okulları yine bir sergi açmışlar. Uzun yıllar çalıştıktan sonra 2012 senesinde albay rütbesiyle emekli oldum” diye konuştu.

Albaraka Sanat Galerisi ile hat sanatı başta olmak üzere diğer tüm geleneksel sanatlara destek olduklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, “Albaraka Türk olarak geleneksel sanatlar üzerine özel bir destekle onları himaye etmeye çalışıyoruz. Bugün de Ahmet Sabri Mandıracı beyin ‘40 Yılın Sonunda Eslafın Sonunda’ sergisini açmak için buradayız. Albaraka Türk olarak faizsiz bankacılığın yanında kültürel alanda da destek veriyoruz. Bu çerçevede yaklaşık 12 yıl önce uluslararası hat yarışması düzenledik. Bu çalışmalardan her yıl özellikle takvimler oluşturduk. Bu da bizim sanata ve kültüre olan ilgimizi arttırdı. Sadece bankacılıkla uğraşmak yerine sosyal kültürel damarlarına hitap edecek sanatlara destek olmak son derece Kıvanç vericidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.