Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması’nda ödüller verildi

Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması’nda ödüller verildi

İzmir Buca ilçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması sonuçlandı.Bu yıl 21’incisi düzenlenen yarışmanın ödül töreni ünlü şairin Buca Eğitim Fakültesi’ndeki b...

İzmir Buca ilçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması sonuçlandı.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen yarışmanın ödül töreni ünlü şairin Buca Eğitim Fakültesi’ndeki büstü önünde yapıldı. Törene Ali Rıza Ertan’nın eşi Nurhan Ertan ve çocukları da katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce şairin katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Batman’dan ‘Mor Çarşaflar Sanatı’ dosyasıyla katılan İdriz Sezgin kazanırken, başarı ödülünü de İzmir’den ‘Deligamlı’ dosyasıyla katılan Neda Olsay elde etti.

Buca Belediyesi’nin, henüz 35 yaşında iken 1979 yılında hayatını kaybeden Bucalı şair Ali Rıza Ertan anısına bu yıl 21’ncisini düzenlediği şiir yarışması sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni şairin Buca Eğitim Fakültesi’ndeki büstü önünde yapıldı. Törene Ali Rıza Ertan’ın eşi Nurhan Ertan, çocukları ile çok sayıda şair yazar ve davetli katıldı. Tören, Ali Rıza Ertan şiir yarışmasında geçen yıl birincilik elde eden şair Vedat Araz’ın okuduğu şiirle başladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın Türk şiirine büyük eserler bırakmış Bucalı bir şaire ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek başladığı konuşmasında, sanatın önemini ve birleştirici gücünü vurguladı.

"Sanattan kopmayın"

Başkan Piriştina konuşmasına, “En önemli ihtiyacımız, belkide sorunları çözmekte bizim işimizi kolaylaştıracak şey sanatla kurduğumuz bağ olacaktır. O yüzden sanata inanmış sanatçıya güvenmiş ve destek vermiş tüm dostlara ve böyle önemli sanatçı dostların aradan yıllar geçse bile unutulmadığını, kalplerde yaşadığını gösteren siz değerli hemşehrilerime hem teşekkür ediyorum, hem de sanattan kopmayın, sanatla kalın diyorum” sözleriyle son verdi.

Kırmızı karanfil bırakıldı

Konuşmaların ardından şiir yarışmasının sonuçları açıklandı. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce eserin katıldığı, jüri üyeliğini Ahmet Günbaş, Halim Yazıcı, Hidayet Karakuş, M. Kadri Sümer ve Hüseyin Yurttaş’ın yaptığı yarışmada birincilik ödülü Batman’dan ’Mor Çarşaflar Sanatı’ dosyasıyla katılan İdriz Sezgin’in oldu. Sezgin ödülünü Başkan Piriştina’nın elinden aldı. Yarışmada başarı ödülünü ise “Deligamlı” dosyasıyla Neda Olsay kazandı. Ödül töreninin ardından tüm davetliler Bucalı büyük şair Ali Rıza Ertan’ın büstüne kırmızı karanfil bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.