Aliağa Belediyesinden hızlı ve çevreci hizmet

Aliağa Belediyesinden hızlı ve çevreci hizmet

Kent genelindeki yeşil alan sayısını arttırma adına çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, bunun yanında yaşadığımız çevreyi koruma amacıyla da adımlar atıyor. Bu kapsamda Elektronik Belge Yönetim...

Kent genelindeki yeşil alan sayısını arttırma adına çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, bunun yanında yaşadığımız çevreyi koruma amacıyla da adımlar atıyor. Bu kapsamda Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçen Aliağa Belediyesi tasarruf edilen kağıtlar sayesinde 450 ağacın kesilmesinin önüne geçti.

Aliağa Belediyesi tarafından, vatandaşlara verilen hizmette bürokrasinin azaltılması, kurum içi ve kurumlar arası yazışmalarının daha hızlı gerçekleşmesi ve bunların elektronik ortamda kağıt kullanmadan yapılması amacıyla 2 yıl önce kullanılmaya başlanan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (e-BYS) çevreci yönüyle de dikkat çekiyor.

Evrakla yürütülen iş süreçlerini otomatik hale geldiği, karar verme süreçlerinin hızlandığı, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresinin kısaldığı, insan hatalarının ortadan kalktığı, kurum içi iletişim kanallarının daha iyi hale geldiği Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile kağıt kullanımı da neredeyse tamamen ortadan kalkıyor.

Tüm iş süreçlerini 2016 yılından itibaren e-BYS üzerinden yürütmeye başlayan Aliağa Belediyesi, geride kalan 2 yılda sistem üzerinden yapılan işlemlerle tasarruf edilen 3 milyon adet kağıt sayesinde yaklaşık 450 ağacı kesilmekten kurtardı. Bunun yanında 7 bin 200 kilogram karbondioksitin atmosfere salınımı engellenirken, 6 bin kilogram katı atığın oluşmasının da önüne geçildi.

E-BYS ile elektronik ortama geçen evraklar, telefon ve tablet gibi cihazlar aracılığıyla mobil imza sistemi üzerinden imzalanabiliyor. İmza yetkisi olan görevliler sahada çalışma içindeki oldukları sırada dahi evrakları imzalayabiliyor. Baskı ve kağıt masrafının ortadan kalktığı sistem sayesinde yetkililer mekandan bağımsız bir şekilde vatandaşların işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.