Aliağa’da Arıcılık Kurslarına Büyük İlgi

Aliağa’da Arıcılık Kurslarına Büyük İlgi

İzmir'in Aliağa ilçesinde, vatandaşlardan gelen yoğun taleplerle açılan arıcılık kursları, belirlenen program dahilinde devam ediyor.

- İzmir'in Aliağa ilçesinde, vatandaşlardan gelen yoğun taleplerle açılan arıcılık kursları, belirlenen program dahilinde devam ediyor.

Aliağa ilçesinde, vatandaşlardan gelen talepler üzerine arıcılık kursu sekizinci kez açılıyor. Eğitmenler tarafından verilecek bir aylık kurs sürecinde, kursiyerler arıcılık eğitimine tabi tutulacak. Kurs hafta içi her gün akşam saat altı ile dokuz arasında Halk Eğitimi Merkezi binasında verilecek. İlçede sekizinci kez açılacak olan yeni kursa, 36 kişinin kayıt yaptırdığını açıklayan Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin temsilcisi Bayram Karcı, "Bugüne kadar düzenlediğimiz kursları başarı ile tamamlayan 335 kursiyerimiz arıcılık eğitimi sertifikasını almaya hak kazandı. Sertifika alanlardan 50 kişi işletme numarasına sahip bir şekilde ilçemizde arıcılık yapmaktadırlar. Yaklaşık 75 kişi de amatör olarak arıcılık ile uğraşmaktadır. 19 Ocak 2015 tarihinde bakanlığa başvuruda bulunduk. Bu birliği kurmak istememizdeki amaç, bal üreticilerimizin ellerindeki ürünleri değerlendirmeleri ve Avrupa standartlarında ürünler yetiştirerek bu ürünleri pazarlamak. Aynı zamanda organik bal üretiminin yapılmasını sağlamak ve sahte bal üretimini yok etmek istiyoruz. Bu açıdan arıcılık ve bal üretimi bizim için çok önemlidir" dedi.

ALİAĞA’DA ARICILIK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

ALİAĞA’DA ARICILIK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.